Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Άνεργοι σε απόγνωση κάνουν ακραία πράγματα

Ο ανθρώπινος νους τελικά όταν θέλει, μπορεί να σκαρφιστεί τα πιο ακραία και πιο παράξενα πράγματα. Πολλοί είναι εκείνοι που στην προσπάθειά τους να βρουν δουλειά, επιστρατεύουν ακόμη και τους πιο παράδοξους τρόπους προκειμένου να προσελκύσουν την προσοχή των εν δυνάμει εργοδοτών τους, όπως προκύπτει από έρευνα που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός Αμερικανού, ο οποίος μαζί με το βιογραφικό του, έστειλε μαζί κι ένα...παπούτσι, με το σημείωμα "για να βάλω το πόδι μου στην είσοδο"…
Σχεδόν το ένα πέμπτο των στελεχών στο τμήμα προσλήψεων δηλώνουν ότι φέτος έχουν δει τις πιο παράδοξες μεθόδους αναζήτησης εργασίας, σε σχέση με το 12% που δήλωσαν το ίδιο για την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με την έρευνα της CareerBuilder.com, μίας διαδυκτιακής εταιρίας αναζήτησης εργασίας.
Αντιμέτωποι με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας των τελευταίων 25 χρόνων, οι υποψήφιοι μηχανεύονται διάφορα κόλπα. Μοιράζουν το βιογραφικό τους στα φανάρια, πλένουν αυτοκίνητα σε χώρο στάθμευσης εταιριών, κάνουν καθιστική διαμαρτυρία στην είσοδο εταιριών απαιτώντας να συναντηθούν με τον διευθυντή, στέλνουν τούρτα σε σχήμα επαγγελματικής κάρτας που φέρει τη φωτογραφία τους, μοιράζουν κούπες του καφέ με την φωτογραφία τους, ακόμη επιλέγουν τον ίδιο κουρέα με τον πρόεδρο μίας εταιρίας ζητώντας του να μιλήσει για λογαριασμό του.
Η αλήθεια είναι ότι τρόποι “προσέγγισης” υπάρχουν πολλοί, αλλά υπάρχουν ακόμη περισσότεροι άνεργοι σε ...απόγνωση।
EPT

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Καλλιάνος: Στους 38°C η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Στους 38°C αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο...
Μάλιστα, ο ίδιος κάνει λόγο και για ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας.

Ολόκληρη η ανάρτησή του στο Facebook:

«Στους 38°C το Σ/Κ - Ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι θερμοκρασίες στις 5 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας τις προσεχείς ημέρες θα είναι οι ακόλουθες:

Αθήνα:
Πέμπτη: 34°C
Παρασκευή: 36°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 37-38°C

Θεσσαλονίκη:
Πέμπτη: 33-34°C
Παρασκευή: 33-34°C
Σάββατο: 36°C
Κυριακή: 35-36°C

Πάτρα:
Πέμπτη: 28-29°C
Παρασκευή: 30°C
Σάββατο: 31-32°C
Κυριακή: 32°C

Λάρισα:
Πέμπτη: 35°C
Παρασκευή: 37°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 36-37°C

Ηράκλειο:
Πέμπτη: 30°C
Παρασκευή: 32°C
Σάββατο: 32-33°C
Κυριακή: 32°C