Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έκτακτη εισφορά από τα υψηλά εισοδήματα μέσα στο καλοκαίρι

Το Υπουργείο Οικονομικών θα αρχίσει σταδιακά από τις αρχές Ιουλίου να αποστέλει τα νέα ειδοποιητήρια σε όσους τα εισοδήματα ξεπερνούν τις 60.000 ευρώ.
Την έκτακτην αυτή εισφορά καλούνται να καταθέσουν περίπου 128 χιλιάδες φορολογούμενοι. Η οριστική απόφαση πάρθηκε την Παρασκευή και το οικονομικό επιτελείο ελπίζει ότι θα μπουν στα δημόσια ταμεία περί τα 320 εκατ. ευρώ. Η καταβολή της εισφοράς θα γίνει σε 3 διμηνιαίες δόσεις.
Η εισφορά αφορά σε εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ και κλιμακώνεται από τα 1.000 έως τις 25.000 ευρώ, αναλόγως του ύψους του εισοδήματος που δηλώθηκε πέρσι.
Εξαιρούνται οι αποζημιώσεις απολύσεων και τα εφάπαξ των συνταξιούχων, ενώ στο απυρόβλητο μένουν όσοι είχαν εισοδήματα από τόκους καταθέσεων, αφού δεν μπορούν να εντοπιστούν, καθώς δεν δηλώνονται υποχρεωτικά στην εφορία.
* Με νέα εγκύκλιο ανοίγει ο δρόμος για τη ρύθμιση περίπου 250।000 εκκρεμών υποθέσεων αγοραπωλησιών, γονικών παροχών, κληρονομιών ακινήτων, ενώ στόχος του υπουργείου είναι να κλείσουν με άλλη ρύθμιση και οι εκκρεμείς υποθέσεις του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας της 10ετίας 1997- 2007.
Madata.GR

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σάλος με ιερέα: Είμαι ομοφυλόφιλος και ευτυχής

Την αποκάλυψη ότι είναι «ένας ομοφυλόφιλος και ευτυχής ιερέας» έκανε ο 43χρονος Πολωνός υψηλόβαθμος κληρικός και θεολόγος Κριστόφ Τσαράμσα, μέλος της Επιτροπής για το Δόγμα της Πίστεως (πρώην Ιεράς Εξέτασης, τους περασμένος αιώνες), δεύτερος γραμματέας της Διεθνούς Θεολογικής Επιτροπής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και καθηγητής στο καθολικό πανεπιστήμιο Γκρεγκοριάνα. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, δηλώνει ότι γνωρίζει πως θα πληρώσει τις συνέπειες της πράξης του αυτής, «αλλά η Εκκλησία πρέπει να σταματήσει να εθελοτυφλεί και να καταλάβει ότι η λύση που προτείνει στους γκέι πιστούς, η πλήρης αποχή από την ζωή της αγάπης, είναι απάνθρωπη». Σε σχέση με τους λόγους που τον ώθησαν να προχωρήσει σε αυτήν την αποκάλυψη, o Τσαράμσα εξηγεί ότι «φτάνει η στιγμή κατά την οποία κάτι σπάει μέσα σου, δεν αντέχεις άλλο. Αν ήμουν μόνος θα χανόμουν μέσα στον εφιάλτη της άρνησης της ομοφυλοφιλίας μου, αλλά ο Θεός δεν μας αφήνει ποτέ μόνους. Και πιστεύω ότι με οδήγησε στο να κάν…

Χαμός με το σποτ του Λαφαζάνη για το Νομισματοκοπείο

Το πρώτο προεκλογικό σποτ της Λαϊκής Ενότητας «έσπασε ταμεία» στην κυριολεξία, αφού προκάλεσε αίσθηση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη πρωταγωνιστή να μπαίνει σε ένα ταξί και να αυτοτρολάρεται.
Όπως είναι φυσικό, τα social media πήραν την σκυτάλη και άρχισε το γλέντι:

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …