Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καταλληλότερος ο Παπανδρέου - στις 5,3 μονάδες η διαφορά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ


Με 2,5 μονάδες διαφορά προηγείται ο Γιώργος Παπανδρέου ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι του Κώστα Καραμανλή, όπως προκύπτει από έρευνα της MARC A.E. για το Έθνος της Κυριακής. Στην ερώτηση «Ποιον θεωρείται καταλληλότερο πρωθυπουργό», ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει ποσοστό 41,1%, έναντι 38,6% του Κώστα Καραμανλή. Τρίτος είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης.Το 40,8% των ψηφοφόρων ζητά εκλογές μέσα στο φθινόπωρο. Στην ίδια έρευνα: Το 39,4% των ψηφοφόρων επιθυμεί να γίνουν εκλογές στη λήξη της τετραετίας, ενώ το 15,7% μαζί με την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον ερχόμενο Μάρτιο.Σύμφωνα με την έρευνα, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να προηγείται στην πρόθεση ψήφου της ΝΔ με 5,3 μονάδες διαφορά (34,5% έναντι 29,2%). Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,1%, ο ΛΑΟΣ με 5,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,6% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3%.Συνεργασία του κόμματος με το ΛΑΟΣ ζητά το 51% των ψηφοφόρων της ΝΔ, ενώ το 58,1% των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων θεωρεί ότι η κυβέρνηση Καραμανλή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας. Στην ερώτηση «Ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας», το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 37,8% και η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί με 26%.
Ταυτόχρονα, η έρευνα επικεντρώνεται και «στην επόμενη μέρα» της Νέας Δημοκρατίας σε περίπτωση που το κόμμα χάσει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Το 69,7% των ψηφοφόρων της ΝΔ πιστεύει ότι δεν πρέπει να τεθεί θέμα διαδοχής, εάν το κόμμα χάσει στις εκλογές. Στην κούρσα της διαδοχής πάντως, πρώτη είναι η Ντόρα Μπακογιάννη με 26,9%, δεύτερος ο Γιώργος Σουφλιάς με 19,1%, τρίτος ο Αντώνης Σαμαράς με 15,4%, τέταρτος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με 15% και πέμπτος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 3,9%.
www.zougla.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

Χαμός με το σποτ του Λαφαζάνη για το Νομισματοκοπείο

Το πρώτο προεκλογικό σποτ της Λαϊκής Ενότητας «έσπασε ταμεία» στην κυριολεξία, αφού προκάλεσε αίσθηση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη πρωταγωνιστή να μπαίνει σε ένα ταξί και να αυτοτρολάρεται.
Όπως είναι φυσικό, τα social media πήραν την σκυτάλη και άρχισε το γλέντι:

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…