Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αντιδρούν οι βουλευτές στο ενδεχόμενο μείωσης των μισθών τους

Αντιδρούν στο ενδεχόμενο μείωσης των μισθών τους αρκετοί βουλευτές, οι οποίοι πιστεύουν προφανώς ότι η λιτότητα αφορά όλους τους άλλους εκτός από τους ίδιους. Ένας από αυτούς μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, ζήτησε ειρωνικά να χορηγηθεί και ένα… κουπόνι συσσιτίου για τους βουλευτές!
«Θέλετε μείωση μισθών των βουλευτών; Να την μειώσουν. Να μας δώσουν και ένα κουπόνι για συσσίτιο» δήλωσε με το γνωστό εκρηκτικό του ύφος. Προχώρησε όμως ακόμη παραπέρα, κάνοντας λόγο για διακομματική ευθύνη σχετικά με την οικονομία και ότι θα έπρεπε όσοι είχαν ασχοληθεί με αυτήν να κατηγορηθούν για εσχάτη προδοσία! Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονταν και οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Σίμου Κεδίκογλου. «Διερωτάται κανείς πως από τη μια μεριά δίνουμε χρυσές αποζημιώσεις για εθελούσια στον ΟΛΠ και από την άλλη ψάχνουμε να κόψουμε μισθούς» ανέφερε.
Πιο διπλωματική ήταν η δήλωση της επίσης βουλευτού Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνας Περλεπέ - Σηφουνάκη, η οποία όμως διαχώρισε τους βουλευτές σε part time και… all time. «Εγώ είμαι υπέρ της μείωσης μισθών. Μετά την άρση όμως του ασυμβίβαστου για την άσκηση επαγγέλματος υπάρχουν βουλευτές part time και all time. Αυτοί που ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία έχουν πρόβλημα», τόνισε.
Είχαν προηγηθεί, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η εξαγγελία του Γ. Παπανδρέου για μείωση των μισθών των βουλευτών, αντιδράσεις (φανερές ή κρυφές) από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, πλην του ΚΚΕ. Όπως για παράδειγμα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Κουτσούκου που δήλωσε χαριτολογώντας ότι θα ζητήσει τον μισθό που έπαιρνε ως υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών.
Αλλά ακόμη και στον ΛΑΟΣ, παρότι ο ίδιος ο αρχηγός του Γιώργος Καρατζαφέρης έχει προτείνει την μείωση κατά 50% των μισθών των βουλευτών, ο Θανάσης Πλεύρης εκφράζει τον προβληματισμό του για το αν μπορεί να υπάρξει μείωση, καθώς –όπως λέει– οι αποδοχές καθορίζονται με βάση το Δ΄ ψήφισμα.
Υπάρχουν από την άλλη πλευρά και αρκετοί βουλευτές που συμφωνούν με την μείωση μισθών τους. Όπως οι Κ. Σκανδαλίδης και Γ. Διαμαντίδης από το ΠΑΣΟΚ και οι Κ. Γκιουλέκας, Α. Καρυπίδης από τη ΝΔ.Star.g

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ. Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης. Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την

O πωλών επί πιστώσει και ο πωλών τοις μετρητοίς

«Ήμουν κι εγώ στο κότερο...»

Με τους παίκτες του Παναθηναϊκού γιόρτασε χθες το βράδυ τα γενέθλια του ο Νίκος Πατέρας, στο πολυτελέστατο κότερό του «Adamas II». Ο νέος πρόεδρος του «τριφυλλιού» κάλεσε το ποδοσφαιρικό τμήμα στο... φτωχικό του, τους παρέθεσε δείπνο, παρακολούθησαν όλοι μαζί την αναμέτρηση του Ολυμπιακού εναντίον της Ανόρθωσης και τους μοίρασε δώρα. Ένα λευκό μπλουζάκι με φωτογραφία του κότερου μπροστά που από κάτω, ως λεζάντα, ανέφερε: «Ήμουν κι εγώ στο κότερο...»! Οι αφίξεις Πρώτος έφτασε στο κότερο ο Γιώργος Καραγκούνης (20:50) και ακολούθησαν αμέσως μετά οι Πετρόπουλος και Γκαλίνοβιτς. Στις 20:55 ήταν η σειρά του Χενκ τεν Κάτε και των συνεργατών του (Λεμ, Σνούι) και στη συνέχεια έφτασαν οι Μάτος, Χριστοδουλόπουλος, Γκάμπριελ και Σόουζα. Στις 21:00 έκανε την εμφάνισή του ο Νίκος Πατέρας και λίγη ώρα αργότερα μαζεύτηκαν και οι υπόλοιποι: Αναστασίου, Λεοντίου, Τζιόλης, Ζιλμπέρτο, Νίλσον, Μουν, Σιόντης, Μελίσσης, Καρνέζης, Νίνης, Βύντρα, Αντωνίου, Παπαβασιλείου, Αντωνιάδης, Ρουκάβινα Κλέιτον, Γκούμας