Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

2010, Έτος Φτώχειας: Εφιαλτικά σενάρια για την ανεργία

Στο «εφιαλτικό» για την οικονομία και την κοινωνική συνοχή ενδεχόμενο να φθάσει το ποσοστό ανεργίας στο 20-21% στο τέλος της χρονιάς και στο ένα εκατομμύριο ο αριθμός των ανέργων, αναφέρθηκε ο υπουργός Απασχόλησης Ανδρέας Λοβέρδος.
«Η ανεργία τώρα βρίσκεται στο 12% και αν προσθέσουμε τους απασχολούμενους που δουλεύουν 2 ώρες την ημέρα, τον μήνα ή την εβδομάδα, το ποσοστό ξεπερνά το 18% αυτή τη στιγμή, μπορεί να έχουμε και 20-21% στο τέλος της χρονιάς» τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Απασχόλησης, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής, με θέμα «2010 - Έτος Φτώχειας».
Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν μπορεί να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας αλλά θα υπάρξουν προγράμματα εκπτωτικών κουπονιών για καταναλωτικά αγαθά διατροφής και δημόσιων υπηρεσιών, από 60 έως 65 ευρώ το μήνα. Τα προγράμματα θα τα ανακοινώσει αναλυτικά στις 21 Ιανουαρίου, πανευρωπαϊκής έναρξης του έτους Φτώχειας.
Όπως δήλωσε ο ίδιος, στις 21 Ιανουαρίου, ημέρα έναρξης των εκδηλώσεων για το 2010, που έχει κηρυχθεί «Έτος Φτώχειας», θα ανακοινωθούν από τη κυβέρνηση τα μέτρα στήριξης των ανέργων.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι την ίδια μέρα θα ανακοινωθεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα, στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης, για ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων ομάδων του πληθυσμού.
Ειδικότερα για τους ανέργους, το ύψος της συνολικής οικονομικής ενίσχυσης από το εκπτωτικό κουπόνι θα κυμανθεί στα 60-65 ευρώ κατά άτομο.
Πρόσθεσε δε, ότι εκτός από τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, που θα συμβάλουν στο μέτρο αυτό, έχουν δείξει ενδιαφέρον και άλλοι επαγγελματίες.
Για το λόγο αυτό καταβάλλεται προσπάθεια να βρεθεί τρόπος να συμπεριληφθούν στη διαδικασία, χωρίς, όμως, να αναστατωθεί η αγορά.Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε και ο πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, τονίζοντας την ανάγκη χάραξης εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της φτώχειας.«Όλο αυτό το φιλόδοξο σχέδιο για την αντιμετώπιση της φτώχειας, όταν έρχεται σε συνθήκες κρίσης, δύσκολα εφαρμόζεται». «Και επειδή τα λεφτά δεν θα τα βρούμε εύκολα για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, πρέπει να δούμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων, ώστε να πάνε σε πραγματικά φτωχούς και να υπάρξουν πολιτικές, που θα διαμορφώνουν ελάχιστες εγγυήσεις για αξιοπρεπή διαβίωση» υπογράμμισε ο κ. Πολυζωγόπουλος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ. Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης. Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την

O πωλών επί πιστώσει και ο πωλών τοις μετρητοίς

«Ήμουν κι εγώ στο κότερο...»

Με τους παίκτες του Παναθηναϊκού γιόρτασε χθες το βράδυ τα γενέθλια του ο Νίκος Πατέρας, στο πολυτελέστατο κότερό του «Adamas II». Ο νέος πρόεδρος του «τριφυλλιού» κάλεσε το ποδοσφαιρικό τμήμα στο... φτωχικό του, τους παρέθεσε δείπνο, παρακολούθησαν όλοι μαζί την αναμέτρηση του Ολυμπιακού εναντίον της Ανόρθωσης και τους μοίρασε δώρα. Ένα λευκό μπλουζάκι με φωτογραφία του κότερου μπροστά που από κάτω, ως λεζάντα, ανέφερε: «Ήμουν κι εγώ στο κότερο...»! Οι αφίξεις Πρώτος έφτασε στο κότερο ο Γιώργος Καραγκούνης (20:50) και ακολούθησαν αμέσως μετά οι Πετρόπουλος και Γκαλίνοβιτς. Στις 20:55 ήταν η σειρά του Χενκ τεν Κάτε και των συνεργατών του (Λεμ, Σνούι) και στη συνέχεια έφτασαν οι Μάτος, Χριστοδουλόπουλος, Γκάμπριελ και Σόουζα. Στις 21:00 έκανε την εμφάνισή του ο Νίκος Πατέρας και λίγη ώρα αργότερα μαζεύτηκαν και οι υπόλοιποι: Αναστασίου, Λεοντίου, Τζιόλης, Ζιλμπέρτο, Νίλσον, Μουν, Σιόντης, Μελίσσης, Καρνέζης, Νίνης, Βύντρα, Αντωνίου, Παπαβασιλείου, Αντωνιάδης, Ρουκάβινα Κλέιτον, Γκούμας