Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τις πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση τριών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για τη δημιουργία 260.000 νέων θέσεων εργασίας και τη

Στόχος είναι να αναχαιτιστεί η εκρηκτική αύξηση της ανεργίας, η οποία τον Νοέμβριο του 2009 ξεπέρασε το φράγμα του 10%, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΣΥΕ. Πρόκειται για την υλοποίηση των πολιτικών με φορείς των κοινωνικών εταίρων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της επαγγελματικής εκπαίδευσης και του τρίτου τομέα της οικονομίας, σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, που ενεργοποιούνται ή μπορούν να ενεργοποιηθούν για την καλύτερη δυνατή παροχή και την αποτελεσματικότητα των μέτρων.Πιο αναλυτικά, τα προγράμματα, αφορούν:1. Την προώθηση απασχόλησης για νέους και μακροχρόνια ανέργους:- Σύνολο θέσεων 60.000 ανά έτος (ως το 2013 στις ιδιωτικές εταιρίες - επιχειρήσεις).- Νέοι - νέες 18-30 ετών με μείωση του έμμεσου μισθολογικού κόστους (ασφαλιστικές εισφορές) από 2 ως 4 έτη.- Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 50 ετών με μείωση του έμμεσου μισθολογικού κόστους (ασφαλιστικές εισφορές) από 2 ως 4 έτη.Πρόκειται για μία 4ετή δράση που αφορά ανέργους ηλικίας μέχρι 30 ετών, που θα προσλαμβάνονται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες κατά την ημέρα έναρξης του προγράμματος απασχολούν έως 50 άτομα.Σύμφωνα με πληροφορίες, τον πρώτο χρόνο εφαρμογής, δηλαδή το 2010, θα διατεθούν περίπου 45 εκατ. ευρώ, προκειμένου να επιδοτηθούν κατά 100% οι ασφαλιστικές εισφορές των 10.000 ανέργων. Εκτιμάται από το Υπουργείο Εργασίας ότι το πρόγραμμα αναμένεται να λειτουργήσει σε περίπου 5.000-6.000 επιχειρήσεις, καθώς θα μπορούν να επιδοτηθούν μέχρι 2 άτομα ανά επιχείρηση. Τον δεύτερο χρόνο επιδότησης, θα προσληφθούν άλλοι 10.000 άνεργοι, ενώ για τους 10.000 του πρώτου χρόνου προβλέπεται ότι θα επιδοτηθούν κατά 75% των ασφαλιστικών τους εισφορών, τον τρίτο χρόνο κατά 50% και τον τέταρτο χρόνο η επιδότηση θα είναι κατά 25% στις ασφαλιστικές εισφορές.2. Την αποτροπή απολύσεων σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα τεχνολογικής παραγωγικής και οικονομικής προσαρμογής: Στοχευμένη «διάσωση - διασφάλιση» καταρχήν 10.000 θέσεων εργασίας ανά έτος ως το 2013 με την εκπόνηση ειδικών προγραμμάτων που θα αφορούν επιχειρήσεις που εκπονούν ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα προσαρμογής. Το πρόγραμμα εγκρίνεται από τριμερή επιτροπή στο πλαίσιο του ΟΑΕΔ.Το πρόγραμμα προσαρμογής για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, περιλαμβάνει ενδοεπιχειρησιακή κατάρτιση (2 ημέρες την εβδομάδα ή μία εβδομάδα τον μήνα) και επιδότηση του μη μισθολογικού κόστους (ασφαλιστικές εισφορές) για εργαζομένους που βρίσκονται σε προσυνταξιοδοτικό στάδιο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Η... αποκαλυπτική κόρη του Χενκ Τεν Κάτε

«Όταν λείπει ο… γάτος, χορεύουν τα ποντίκια», λέει η ελληνική παροιμία και κάπως έτσι σκέφτηκε η 20χρονη Έλεν, κόρη του προπονητή του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε. Εκμεταλλεύτηκε την απουσία του πατέρα της στην Ελλάδα και έκανε μια αισθησιακή φωτογράφιση για το περιοδικό FHM.

«Ο πατέρας μου είναι στην Ελλάδα και βρήκα την ευκαιρία να τολμήσω» είπε γελώντας η κόρη του «πράσινου» προπονητή και συνέχισε: «Χωρίς πλάκα, ο πατέρας μου βρήκε εξαιρετική την φωτογράφιση», αποδεικνύοντας ότι ο Χενκ Τεν Κάτε μόνο πουριτανός δεν είναι.Η σέξι Έλεν, η οποία έχει σχέση με τον Αιθίοπα ποδοσφαιριστή της Τβέντε, Γιουσούφ Χερσί, κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο της ολλανδικής showbiz και βρήκε τον κατάλληλο τρόπο για να διαφημίσει τα ομολογουμένως πλούσια… προσόντα της.Πάντως ο Παναθηναϊκός έχει προϊστορία με προπονητές που έχουν όμορφες κόρες, καθώς όλοι θυμούνται την κόρη του Γιτζάκ Σουμ.