Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δημόσια τρέλα: Εχει περιουσία 280 δισ. εισπράττει 50 εκατ.

Η συνολική αξία της περιουσίας είναι πολύ κοντά στο ύψος του δημοσίου χρέους, ήτοι 260-280 δισ. ευρώ ή το 113% του ΑΕΠ.
Μια τεράστια ακίνητη περιουσία διαθέτει το ελληνικό δημόσιο η οποία, όμως, παραμένει αναξιοποίητη αν και θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά την οικονομική κατάσταση της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πρόσοδοι από την ακίνητη περιουσία δεν ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ, 20 εκατ. στην κεντρική διοίκηση και 30 εκατ. στα ταμεία.
Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα της συζήτησης για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που έγινε στην 3η Property 2010. Ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Γ. Στουρνάρας, ζήτησε από την πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στην καταγραφή της περιουσίας του Δημοσίου στο σύνολό της καθώς είναι μια από τις λίγες χώρες που δεν το έχει πράξει.
Οπως ανέφερε, η συνολική αξία της περιουσίας είναι πολύ κοντά στο ύψος του δημοσίου χρέους, ήτοι 260-280 δισ. ευρώ ή το 113% του ΑΕΠ. Περιλαμβάνονται τα ακίνητα του κράτους, η ρευστή περιουσία και το απόθεμα κεφαλαίου (δρόμοι κ.λπ.).
Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου ανέφερε ότι στις κρίσεις όλοι σκέπτονται την αξιοποίηση των ακινήτων και μετά το ξεχνούν.
Είπε ότι η δημόσια περιουσία θα μπορούσε να καταγραφεί στο ενεργητικό του κράτους κι όχι μόνο οι φόροι, ενώ τόνισε ότι η ΚΕΔ διαχειρίζεται 75.000 ακίνητα, αλλά δεν είναι η μόνη ακίνητη περιουσία. Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως μόλις το 5% των ακινήτων είναι μισθωμένα, ενώ πρότεινε τη δημιουργία Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας ίσως και μια Διυπουργική Επιτροπή για να λαμβάνει πολύ σημαντικές αποφάσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ. Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης. Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την

O πωλών επί πιστώσει και ο πωλών τοις μετρητοίς

«Ήμουν κι εγώ στο κότερο...»

Με τους παίκτες του Παναθηναϊκού γιόρτασε χθες το βράδυ τα γενέθλια του ο Νίκος Πατέρας, στο πολυτελέστατο κότερό του «Adamas II». Ο νέος πρόεδρος του «τριφυλλιού» κάλεσε το ποδοσφαιρικό τμήμα στο... φτωχικό του, τους παρέθεσε δείπνο, παρακολούθησαν όλοι μαζί την αναμέτρηση του Ολυμπιακού εναντίον της Ανόρθωσης και τους μοίρασε δώρα. Ένα λευκό μπλουζάκι με φωτογραφία του κότερου μπροστά που από κάτω, ως λεζάντα, ανέφερε: «Ήμουν κι εγώ στο κότερο...»! Οι αφίξεις Πρώτος έφτασε στο κότερο ο Γιώργος Καραγκούνης (20:50) και ακολούθησαν αμέσως μετά οι Πετρόπουλος και Γκαλίνοβιτς. Στις 20:55 ήταν η σειρά του Χενκ τεν Κάτε και των συνεργατών του (Λεμ, Σνούι) και στη συνέχεια έφτασαν οι Μάτος, Χριστοδουλόπουλος, Γκάμπριελ και Σόουζα. Στις 21:00 έκανε την εμφάνισή του ο Νίκος Πατέρας και λίγη ώρα αργότερα μαζεύτηκαν και οι υπόλοιποι: Αναστασίου, Λεοντίου, Τζιόλης, Ζιλμπέρτο, Νίλσον, Μουν, Σιόντης, Μελίσσης, Καρνέζης, Νίνης, Βύντρα, Αντωνίου, Παπαβασιλείου, Αντωνιάδης, Ρουκάβινα Κλέιτον, Γκούμας