Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δημόσια τρέλα: Εχει περιουσία 280 δισ. εισπράττει 50 εκατ.

Η συνολική αξία της περιουσίας είναι πολύ κοντά στο ύψος του δημοσίου χρέους, ήτοι 260-280 δισ. ευρώ ή το 113% του ΑΕΠ.
Μια τεράστια ακίνητη περιουσία διαθέτει το ελληνικό δημόσιο η οποία, όμως, παραμένει αναξιοποίητη αν και θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά την οικονομική κατάσταση της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πρόσοδοι από την ακίνητη περιουσία δεν ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ, 20 εκατ. στην κεντρική διοίκηση και 30 εκατ. στα ταμεία.
Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα της συζήτησης για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που έγινε στην 3η Property 2010. Ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Γ. Στουρνάρας, ζήτησε από την πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στην καταγραφή της περιουσίας του Δημοσίου στο σύνολό της καθώς είναι μια από τις λίγες χώρες που δεν το έχει πράξει.
Οπως ανέφερε, η συνολική αξία της περιουσίας είναι πολύ κοντά στο ύψος του δημοσίου χρέους, ήτοι 260-280 δισ. ευρώ ή το 113% του ΑΕΠ. Περιλαμβάνονται τα ακίνητα του κράτους, η ρευστή περιουσία και το απόθεμα κεφαλαίου (δρόμοι κ.λπ.).
Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου ανέφερε ότι στις κρίσεις όλοι σκέπτονται την αξιοποίηση των ακινήτων και μετά το ξεχνούν.
Είπε ότι η δημόσια περιουσία θα μπορούσε να καταγραφεί στο ενεργητικό του κράτους κι όχι μόνο οι φόροι, ενώ τόνισε ότι η ΚΕΔ διαχειρίζεται 75.000 ακίνητα, αλλά δεν είναι η μόνη ακίνητη περιουσία. Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως μόλις το 5% των ακινήτων είναι μισθωμένα, ενώ πρότεινε τη δημιουργία Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας ίσως και μια Διυπουργική Επιτροπή για να λαμβάνει πολύ σημαντικές αποφάσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

Σάλος με ιερέα: Είμαι ομοφυλόφιλος και ευτυχής

Την αποκάλυψη ότι είναι «ένας ομοφυλόφιλος και ευτυχής ιερέας» έκανε ο 43χρονος Πολωνός υψηλόβαθμος κληρικός και θεολόγος Κριστόφ Τσαράμσα, μέλος της Επιτροπής για το Δόγμα της Πίστεως (πρώην Ιεράς Εξέτασης, τους περασμένος αιώνες), δεύτερος γραμματέας της Διεθνούς Θεολογικής Επιτροπής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και καθηγητής στο καθολικό πανεπιστήμιο Γκρεγκοριάνα. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, δηλώνει ότι γνωρίζει πως θα πληρώσει τις συνέπειες της πράξης του αυτής, «αλλά η Εκκλησία πρέπει να σταματήσει να εθελοτυφλεί και να καταλάβει ότι η λύση που προτείνει στους γκέι πιστούς, η πλήρης αποχή από την ζωή της αγάπης, είναι απάνθρωπη». Σε σχέση με τους λόγους που τον ώθησαν να προχωρήσει σε αυτήν την αποκάλυψη, o Τσαράμσα εξηγεί ότι «φτάνει η στιγμή κατά την οποία κάτι σπάει μέσα σου, δεν αντέχεις άλλο. Αν ήμουν μόνος θα χανόμουν μέσα στον εφιάλτη της άρνησης της ομοφυλοφιλίας μου, αλλά ο Θεός δεν μας αφήνει ποτέ μόνους. Και πιστεύω ότι με οδήγησε στο να κάν…

Χαμός με το σποτ του Λαφαζάνη για το Νομισματοκοπείο

Το πρώτο προεκλογικό σποτ της Λαϊκής Ενότητας «έσπασε ταμεία» στην κυριολεξία, αφού προκάλεσε αίσθηση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη πρωταγωνιστή να μπαίνει σε ένα ταξί και να αυτοτρολάρεται.
Όπως είναι φυσικό, τα social media πήραν την σκυτάλη και άρχισε το γλέντι: