Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το ΕΤΑΚ το πληρωσατε;


Το χέρι στην τσέπη έχουν διαρκώς το τελευταίο χρονικό διάστημα οι Ελληνες φορολογούμενοι, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για την έξοδο από την οικονομική κρίση. Στο πλαίσιο αυτό, πληρώνουν ακριβότερα τη βενζίνη, τα τσιγάρα και τα ποτά μετά την πρόσφατη αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης. Εκτός αυτών, μέχρι την Παρασκευή πρέπει να πάνε… ταμείο περισσότεροι από 300.000 ιδιοκτήτες ακινήτων για να καταβάλουν το περίφημο πλέον ΕΤΑΚ (Ενιαίο Τέλος Ακινήτων) για το 2008, που συνολικά ξεπερνάει τα 90 εκατομμύρια ευρώ. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν όσοι από τους φορολογουμένους δεν το είχαν πληρώσει, καθώς είχαν εντοπιστεί λάθη ή παραλείψεις στο έντυπο Ε9.Παράλληλα, μέσα στον επόμενο μήνα -το αργότερο μέχρι τα τέλη Μαρτίου- θα έχει ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική καταγραφή των μεταβολών στα έντυπα E9 που υποβλήθηκαν το 2009. Ετσι, η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων θα ξεκινήσει την αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ETAK του 2009 σε περίπου 4 εκατομμύρια φορολογουμένους. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αρμόδιων υπηρεσιών, το κράτος προσδοκά από το ΕΤΑΚ του 2009 έσοδα που θα αγγίξουν τα 400 εκατομμύρια ευρώ. Mαζί με τα σημειώματα του ETAK, πάνω από 75.000 φορολογούμενοι με ατομική ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ θα λάβουν τα «ραβασάκια» για την καταβολή της έκτακτης εισφοράς για το 2009, που ανέρχεται συνολικά σε 180 εκατομμύρια ευρώ.Την ίδια στιγμή, στο υπουργείο Οικονομικών έχουν πάρει χαρτί και μολύβι, καθώς θέλουν να δουν πού κινούνται τα έσοδα του Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, τα έσοδα του Δημοσίου αναμένονται αυξημένα από το ΦΠΑ, καθώς η προσπάθεια που έχει καταβληθεί για την έκδοση αποδείξεων κινείται σε πολύ καλά επίπεδα. Το ίδιο θα συμβεί και από το ΦΠΑ των καυσίμων όσο και από τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία από την πρόσφατη αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα και τα τσιγάρα.Espressonews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Καλλιάνος: Στους 38°C η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Στους 38°C αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο...
Μάλιστα, ο ίδιος κάνει λόγο και για ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας.

Ολόκληρη η ανάρτησή του στο Facebook:

«Στους 38°C το Σ/Κ - Ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι θερμοκρασίες στις 5 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας τις προσεχείς ημέρες θα είναι οι ακόλουθες:

Αθήνα:
Πέμπτη: 34°C
Παρασκευή: 36°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 37-38°C

Θεσσαλονίκη:
Πέμπτη: 33-34°C
Παρασκευή: 33-34°C
Σάββατο: 36°C
Κυριακή: 35-36°C

Πάτρα:
Πέμπτη: 28-29°C
Παρασκευή: 30°C
Σάββατο: 31-32°C
Κυριακή: 32°C

Λάρισα:
Πέμπτη: 35°C
Παρασκευή: 37°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 36-37°C

Ηράκλειο:
Πέμπτη: 30°C
Παρασκευή: 32°C
Σάββατο: 32-33°C
Κυριακή: 32°C