Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μικρή παράταση ...10 ετών στο μονοπώλιο ΟΠΑΠ.

Την επέκταση του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ κατά 10 χρόνια, το άνοιγμα του διαδικτυακού τζόγου υπό όρους και την εισαγωγή κουλοχέρηδων περιορισμένου οφέλους στο δίκτυο του ΟΠΑΠ (και όχι μόνον) προανήγγειλε ο...διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ। Γ. Σπανουδάκης. Ο τελευταίος, μιλώντας στη γενική συνέλευση των πρακτόρων του ΟΠΑΠ, αναφέρθηκε στα σχέδια της κυβέρνησης, που τις τελευταίες ημέρες έχουν δώσει μεγάλη ώθηση στη μετοχή του Οργανισμού.Ειδικότερα σε ό, τι αφορά το μονοπώλιο, σύμφωνα με τον κ. Σπανουδάκη, στόχος είναι η επέκταση της σύμβασης εκχώρησής του από το ελληνικό Δημόσιο στον Οργανισμό μέχρι το 2030, από το 2020 που ισχύει σήμερα. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος άντλησης κεφαλαίων για το Δημόσιο από τα αποθεματικά του ΟΠΑΠ, που σήμερα ανέρχονται στο ύψος των 700 εκατ. ευρώ. Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ είπε ότι συζητήσεις διεξάγονται, αλλά δεν προσδιόρισε τον χρόνο οριστικοποίησης των αποφάσεων. Ωστόσο, με δεδομένα τα ταμειακά προβλήματα του Δημοσίου, εκτιμάται ότι οι αποφάσεις δεν θ’ αργήσουν.Σε ό, τι αφορά τον διαδικτυακό τζόγο, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ είπε ότι η κυβέρνηση προωθεί το ελεγχόμενο άνοιγμά του στην Ελλάδα, αλλά σε εταιρείες που θα έχουν έδρα στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι όσοι «εκπέμπουν» διαδικτυακά από άλλες χώρες της Ε. Ε. ή ακόμη και εκτός Ευρώπης, θα σταματήσουν να το κάνουν, μέσω απαγόρευσης της πρόσβασης σε μη αδειοδοτημένους δικτυακούς τόπους που θα επιβληθεί στους παρόχους Internet (OTE, Forthnet κ. λπ.).Επιπροσθέτως, αναμένεται η απαγόρευση της εκκαθάρισης συναλλαγών από τράπεζες με διαδικτυακούς τόπους τυχερών παιχνιδιών, αλλά η κυβέρνηση φαίνεται ότι αναμένει γνωμοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πριν φέρει τη σχετική ρύθμιση στη Βουλή. Πάντως, ο κ. Σπανουδάκης χαρακτήρισε τη συζήτηση για εκχώρηση αδειών διαδικτυακού τζόγου αρκετά πρώιμη, γεγονός που σημαίνει ότι οι παίκτες που προσφέρουν σήμερα διαδικτυακά παιχνίδια θα μείνουν μεγάλο διάστημα εκτός ελληνικής αγοράς, προτού εκχωρηθούν οι νόμιμες άδειες.Για τα «φρουτάκια» (κουλοχέρηδες), η κυβέρνηση προτίθεται να τα προωθήσει τόσο μέσω ΟΠΑΠ όσο και μέσω τρίτων ενδιαφερομένων. Ο αγώνας που καταβάλλεται από την πλευρά του ΟΠΑΠ είναι σε όσους αναλάβουν να προωθήσουν τέτοια παιχνίδια να επιβληθεί κεντρικός έλεγχος ώστε να είναι εμφανές τι ποντάρεται, τι αποδίδεται στους παίκτες και βεβαίως τι φορολογείται. Στην ιδέα αυτή φαίνεται να συμφωνεί και η κυβέρνηση προκειμένου ν’ αποφευχθεί η φοροδιαφυγή και η διακίνηση μαύρου χρήματος. Οσοι επομένως αναπτύσσουν τέτοια δραστηριότητα θα πρέπει να υπόκεινται σε κεντρικό έλεγχο.Με τα παραπάνω, φαίνεται ότι η κυβέρνηση ενισχύει ουσιαστικά τις δραστηριότητες του ΟΠΑΠ, με ό, τι αυτό σημαίνει για την πορεία της μετοχής, η οποία τις τελευταίες ημέρες έχει ανακάμψει αισθητά.Διαβάστε περισσότερα:
http://greece-salonika.blogspot.com/2010/03/10_12.html#ixzz0hz8voaoO

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Καλλιάνος: Στους 38°C η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Στους 38°C αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο...
Μάλιστα, ο ίδιος κάνει λόγο και για ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας.

Ολόκληρη η ανάρτησή του στο Facebook:

«Στους 38°C το Σ/Κ - Ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι θερμοκρασίες στις 5 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας τις προσεχείς ημέρες θα είναι οι ακόλουθες:

Αθήνα:
Πέμπτη: 34°C
Παρασκευή: 36°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 37-38°C

Θεσσαλονίκη:
Πέμπτη: 33-34°C
Παρασκευή: 33-34°C
Σάββατο: 36°C
Κυριακή: 35-36°C

Πάτρα:
Πέμπτη: 28-29°C
Παρασκευή: 30°C
Σάββατο: 31-32°C
Κυριακή: 32°C

Λάρισα:
Πέμπτη: 35°C
Παρασκευή: 37°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 36-37°C

Ηράκλειο:
Πέμπτη: 30°C
Παρασκευή: 32°C
Σάββατο: 32-33°C
Κυριακή: 32°C