Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αποδείξεις για την εφορία: Και νέες αλλαγέςΤην ερχόμενη εβδομάδα ανακοινώνεται η πρώτη «φουρνιά» του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, με βασικότερη αλλαγή πως θα χρειαζόμαστε λιγότερες αποδείξεις απ’ ότι είχε αρχικά ανακοινωθεί. Παράλληλα, από την επόμενη Δευτέρα μπαίνουν σε ισχύ οι αυξημένοι ΦΠΑ και οι τιμές των προϊόντων ετοιμάζονται να πάρουν την ανιούσα.
Στις ρυθμίσεις που θα ανακοινωθούν πρώτα περιλαμβάνονται η σύνδεση αφορολόγητου - αποδείξεων, τα νέα τεκμήρια διαβίωσης, μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και νέα φορολογική κλίμακα με νέο κλιμάκιο για όσους έχουν εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ.
Η τελική ρύθμιση θα απαιτεί λιγότερες αποδείξεις για να «χτίσουμε» το αφορολόγητό μας. Συγκεκριμένα:
- εισόδημα έως 6.000 ευρώ: καμία απόδειξη
- εισόδημα 6.000 - 12.000 ευρώ: 10% αποδείξεις (600 ευρώ)
- εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ: 30% για το τμήμα πάνω από το όριο αυτό
Στην τελευταία περίπτωση, αν κάποιος έχει εισόδημα 20.000 ευρώ θα χρειαστεί αποδείξεις 3.000 ευρώ (600 ευρώ για το τμήμα 6.000 - 12.000 και 2.400 ευρώ για το υπόλοιπο). Σε σχέση με τις αρχικές ανακοινώσεις, το ποσό αυτό είναι το μισό.
Παράλληλα, τα τεκμήρια διαβίωσης εμπλουτίζονται και αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού τους. Τεκμήριο θα αποτελούν όλα τα αυτοκίνητα ανεξαρτήτως κυβισμού, η κύρια και η εξοχική κατοικία, τα σκάφη, οι πισίνες, τα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, οι οικιακές βοηθοί και οι αγορές άνω των 10.000 ευρώ.
Επίσης, όλοι οι φορολογούμενοι θα υποβάλλουν πόθεν έσχες, στο οποίο θα καταγράφουν όλα τους τα περιουσιακά στοιχεία εκτός των καταθέσεων.
Η φορολογική κλίμακα αλλάζει και, μεταξύ άλλων προστίθεται συντελεστής 45% για εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ, ενώ καταργείται η αυτοτελής φορολόγηση και αρκετές φοροαπαλλαγές.
Η δεύτερη «φουρνιά» του φορολογικού νομοσχεδίου θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τον λογιστικό προσδιορισμό των εισοδημάτων, ρύθμιση στην οποία αντιδρούν πολλοί επαγγελματίες. Όπως θα ορίζεται, όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες (π.χ. ταξί, περιπτεράδες, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, βενζινάδικα, λιανοπωλητές) θα πρέπει να έχουν βιβλία εσόδων - εξόδων ή να εκδίδουν αποδείξεις.Star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Καλλιάνος: Στους 38°C η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Στους 38°C αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο...
Μάλιστα, ο ίδιος κάνει λόγο και για ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας.

Ολόκληρη η ανάρτησή του στο Facebook:

«Στους 38°C το Σ/Κ - Ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι θερμοκρασίες στις 5 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας τις προσεχείς ημέρες θα είναι οι ακόλουθες:

Αθήνα:
Πέμπτη: 34°C
Παρασκευή: 36°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 37-38°C

Θεσσαλονίκη:
Πέμπτη: 33-34°C
Παρασκευή: 33-34°C
Σάββατο: 36°C
Κυριακή: 35-36°C

Πάτρα:
Πέμπτη: 28-29°C
Παρασκευή: 30°C
Σάββατο: 31-32°C
Κυριακή: 32°C

Λάρισα:
Πέμπτη: 35°C
Παρασκευή: 37°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 36-37°C

Ηράκλειο:
Πέμπτη: 30°C
Παρασκευή: 32°C
Σάββατο: 32-33°C
Κυριακή: 32°C