Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αποδείξεις για την εφορία: Και νέες αλλαγέςΤην ερχόμενη εβδομάδα ανακοινώνεται η πρώτη «φουρνιά» του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, με βασικότερη αλλαγή πως θα χρειαζόμαστε λιγότερες αποδείξεις απ’ ότι είχε αρχικά ανακοινωθεί. Παράλληλα, από την επόμενη Δευτέρα μπαίνουν σε ισχύ οι αυξημένοι ΦΠΑ και οι τιμές των προϊόντων ετοιμάζονται να πάρουν την ανιούσα.
Στις ρυθμίσεις που θα ανακοινωθούν πρώτα περιλαμβάνονται η σύνδεση αφορολόγητου - αποδείξεων, τα νέα τεκμήρια διαβίωσης, μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και νέα φορολογική κλίμακα με νέο κλιμάκιο για όσους έχουν εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ.
Η τελική ρύθμιση θα απαιτεί λιγότερες αποδείξεις για να «χτίσουμε» το αφορολόγητό μας. Συγκεκριμένα:
- εισόδημα έως 6.000 ευρώ: καμία απόδειξη
- εισόδημα 6.000 - 12.000 ευρώ: 10% αποδείξεις (600 ευρώ)
- εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ: 30% για το τμήμα πάνω από το όριο αυτό
Στην τελευταία περίπτωση, αν κάποιος έχει εισόδημα 20.000 ευρώ θα χρειαστεί αποδείξεις 3.000 ευρώ (600 ευρώ για το τμήμα 6.000 - 12.000 και 2.400 ευρώ για το υπόλοιπο). Σε σχέση με τις αρχικές ανακοινώσεις, το ποσό αυτό είναι το μισό.
Παράλληλα, τα τεκμήρια διαβίωσης εμπλουτίζονται και αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού τους. Τεκμήριο θα αποτελούν όλα τα αυτοκίνητα ανεξαρτήτως κυβισμού, η κύρια και η εξοχική κατοικία, τα σκάφη, οι πισίνες, τα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, οι οικιακές βοηθοί και οι αγορές άνω των 10.000 ευρώ.
Επίσης, όλοι οι φορολογούμενοι θα υποβάλλουν πόθεν έσχες, στο οποίο θα καταγράφουν όλα τους τα περιουσιακά στοιχεία εκτός των καταθέσεων.
Η φορολογική κλίμακα αλλάζει και, μεταξύ άλλων προστίθεται συντελεστής 45% για εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ, ενώ καταργείται η αυτοτελής φορολόγηση και αρκετές φοροαπαλλαγές.
Η δεύτερη «φουρνιά» του φορολογικού νομοσχεδίου θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τον λογιστικό προσδιορισμό των εισοδημάτων, ρύθμιση στην οποία αντιδρούν πολλοί επαγγελματίες. Όπως θα ορίζεται, όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες (π.χ. ταξί, περιπτεράδες, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, βενζινάδικα, λιανοπωλητές) θα πρέπει να έχουν βιβλία εσόδων - εξόδων ή να εκδίδουν αποδείξεις.Star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

Σάλος με ιερέα: Είμαι ομοφυλόφιλος και ευτυχής

Την αποκάλυψη ότι είναι «ένας ομοφυλόφιλος και ευτυχής ιερέας» έκανε ο 43χρονος Πολωνός υψηλόβαθμος κληρικός και θεολόγος Κριστόφ Τσαράμσα, μέλος της Επιτροπής για το Δόγμα της Πίστεως (πρώην Ιεράς Εξέτασης, τους περασμένος αιώνες), δεύτερος γραμματέας της Διεθνούς Θεολογικής Επιτροπής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και καθηγητής στο καθολικό πανεπιστήμιο Γκρεγκοριάνα. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, δηλώνει ότι γνωρίζει πως θα πληρώσει τις συνέπειες της πράξης του αυτής, «αλλά η Εκκλησία πρέπει να σταματήσει να εθελοτυφλεί και να καταλάβει ότι η λύση που προτείνει στους γκέι πιστούς, η πλήρης αποχή από την ζωή της αγάπης, είναι απάνθρωπη». Σε σχέση με τους λόγους που τον ώθησαν να προχωρήσει σε αυτήν την αποκάλυψη, o Τσαράμσα εξηγεί ότι «φτάνει η στιγμή κατά την οποία κάτι σπάει μέσα σου, δεν αντέχεις άλλο. Αν ήμουν μόνος θα χανόμουν μέσα στον εφιάλτη της άρνησης της ομοφυλοφιλίας μου, αλλά ο Θεός δεν μας αφήνει ποτέ μόνους. Και πιστεύω ότι με οδήγησε στο να κάν…

Χαμός με το σποτ του Λαφαζάνη για το Νομισματοκοπείο

Το πρώτο προεκλογικό σποτ της Λαϊκής Ενότητας «έσπασε ταμεία» στην κυριολεξία, αφού προκάλεσε αίσθηση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη πρωταγωνιστή να μπαίνει σε ένα ταξί και να αυτοτρολάρεται.
Όπως είναι φυσικό, τα social media πήραν την σκυτάλη και άρχισε το γλέντι: