Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Απίστευτο πείραμα της CIA εις βάρος Γαλλικού χωριού αποκαλύπτεται 59 χρόνια μετά.Το περιοδικό ΤΙΜΕ έγραφε το 1951,πως οι ασθενείς του χωριού χτυπιόντουσαν στα κρεβάτια τους, ουρλιάζοντας και ισχυριζόμενοι ότι κόκκινα λουλούδια φυτρώνουν στα κορμιά τους, ενώ το κεφάλι τους είχε γίνει λιωμένος μόλυβδος…
Από τη Daily Telegraph:
"Η παραφροσύνη που κυρίευσε ένα ολόκληρο γαλλικό χωριό το 1951, φαίνεται πως ήταν αποτέλεσμα ενός εγκληματικού πειράματος εκ μέρους της CIA.
Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ένας Αμερικανός δημοσιογράφος. Πέντε άτομα πέθαναν, και δεκάδες εγκλείστηκαν σε ψυχιατρεία, όταν η μαζική παράνοια κατέλαβε το χωριό Pont-Saint-Esprit το 1951.
Το φαινόμενο αποκλήθηκε τότε Le Pain Maudit (καταραμένο ψωμί), καθώς οι αρχές πίστευαν πως η τρέλα οφείλονταν... σε ψυχεδελική μούχλα που είχε μολύνει το αλεύρι. Σύμφωνα όμως με τον HP Albarelli Jr, υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν πως υπεύθυνη για τα κρούσματα τρέλας, ήταν η ίδια η αμερικανική CIA.Ο δημοσιογράφος κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα μετά από χρόνια έρευνα σχετικά με το θάνατο από αυτοκτονία ενός βιοχημικού. Έγγραφα από το ελβετικό εργαστήριο που προμήθευσε τον αμερικανικό στρατό με το ναρκωτικό LSD, αναφέρονται στο «μυστικό του Pont-Saint-Esprit». Οι επικεφαλής των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών, λέγεται πως ζήτησαν εξηγήσεις από τη CIA, μετά τη πρόσφατη δημοσίευση των ευρημάτων του Albarelli.Όπως είχε γράψει το περιοδικό ΤΙΜΕ το 1951, οι ασθενείς του χωριού χτυπιόντουσαν στα κρεβάτια τους, ουρλιάζοντας και ισχυριζόμενοι ότι κόκκινα λουλούδια φυτρώνουν στα κορμιά τους, ενώ το κεφάλι τους είχε γίνει λιωμένος μόλυβδος"…Daily TelegraphΔιαβάστε περισσότερα:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Σάλος με ιερέα: Είμαι ομοφυλόφιλος και ευτυχής

Την αποκάλυψη ότι είναι «ένας ομοφυλόφιλος και ευτυχής ιερέας» έκανε ο 43χρονος Πολωνός υψηλόβαθμος κληρικός και θεολόγος Κριστόφ Τσαράμσα, μέλος της Επιτροπής για το Δόγμα της Πίστεως (πρώην Ιεράς Εξέτασης, τους περασμένος αιώνες), δεύτερος γραμματέας της Διεθνούς Θεολογικής Επιτροπής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και καθηγητής στο καθολικό πανεπιστήμιο Γκρεγκοριάνα. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, δηλώνει ότι γνωρίζει πως θα πληρώσει τις συνέπειες της πράξης του αυτής, «αλλά η Εκκλησία πρέπει να σταματήσει να εθελοτυφλεί και να καταλάβει ότι η λύση που προτείνει στους γκέι πιστούς, η πλήρης αποχή από την ζωή της αγάπης, είναι απάνθρωπη». Σε σχέση με τους λόγους που τον ώθησαν να προχωρήσει σε αυτήν την αποκάλυψη, o Τσαράμσα εξηγεί ότι «φτάνει η στιγμή κατά την οποία κάτι σπάει μέσα σου, δεν αντέχεις άλλο. Αν ήμουν μόνος θα χανόμουν μέσα στον εφιάλτη της άρνησης της ομοφυλοφιλίας μου, αλλά ο Θεός δεν μας αφήνει ποτέ μόνους. Και πιστεύω ότι με οδήγησε στο να κάν…