Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οριστικό τέλος σε 13ο και 14ο μισθό και αύξηση ΦΠΑ

Αποχαιρετούν οριστικά στο δημόσιο, σύμφωνα με πληροφορίες τον 13ο και 14ο μισθό, στο πλαίσιο του νέου πακέτου σκληρών μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθεί.
Το πακέτο λιτότητας που είναι αντάλλαγμα στο μηχανισμό στήριξης περιλαμβάνει επίσης, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης από ένα ποσό και πάνω, το οποίο δεν έχει ακόμα καθοριστεί.
Επίσης αυξάνεται ο ΦΠΑ κατά 1-2 μονάδες. Στον ιδιωτικό τομέα καταργείται η διαιτησία, ενώ δεν πειράζονται οι συλλογικές συμβάσεις. Γίνεται ωστόσο αναφορά σε "λελογισμένες" συμβάσεις.
Η ανακοίνωση των μέτρων ενδέχεται να γίνει ακόμα και σήμερα, ενώ στο παρασκήνιο το παζάρι παραμένει έντονο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Φίλιππο Σαχινίδη εναλλακτικά σενάρια για τις προτάσεις του ΔΝΤ.
Από το πρωί ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις με υπουργούς στο Μέγαρο Μαξίμου και έχει δει, μεταξύ άλλων, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Γιάννη Ραγκούση.
Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με όλους τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, σε μία προσπάθεια να πετύχει τη μέγιστη δυνατή κοινωνική συναίνεση. Είναι άλλωστε κατανοητό σε όλους στην κυβέρνηση, ότι το πρόγραμμα σκληρής λιτότητας δεν έχει καμία τύχη, χωρίς την συμφωνία των κοινωνικών εταίρων.
«θέμα χρόνου είναι η ανακοίνωση συμφωνίας με την Ελλάδα» δήλωσε ο κοινοτικός επίτροπος Όλι Ρεν, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «οι εκταμιεύσεις θα γίνονται με προϋποθέσεις».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Καλλιάνος: Στους 38°C η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Στους 38°C αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο...
Μάλιστα, ο ίδιος κάνει λόγο και για ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας.

Ολόκληρη η ανάρτησή του στο Facebook:

«Στους 38°C το Σ/Κ - Ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι θερμοκρασίες στις 5 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας τις προσεχείς ημέρες θα είναι οι ακόλουθες:

Αθήνα:
Πέμπτη: 34°C
Παρασκευή: 36°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 37-38°C

Θεσσαλονίκη:
Πέμπτη: 33-34°C
Παρασκευή: 33-34°C
Σάββατο: 36°C
Κυριακή: 35-36°C

Πάτρα:
Πέμπτη: 28-29°C
Παρασκευή: 30°C
Σάββατο: 31-32°C
Κυριακή: 32°C

Λάρισα:
Πέμπτη: 35°C
Παρασκευή: 37°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 36-37°C

Ηράκλειο:
Πέμπτη: 30°C
Παρασκευή: 32°C
Σάββατο: 32-33°C
Κυριακή: 32°C