Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συντάξεις: Μπόνους στην παραμονή στην εργασία, μάλους στην πρόωρη συνταξιοδότηση

Με βάση τη δεκαετία και με συντελεστές που θα πριμοδοτούν την εργασία μετά τα 37 έτη και τα 40 έτη εργασίας και θα αποθαρρύνουν το κυνήγι της κατώτατης σύνταξης (με μόνο 15 έτη ασφάλισης) θα υπολογίζονται οι νέου τύπου συντάξεις, από το 2018. Το θέμα -που αποτελεί ένα από τα «αγκάθια» του νέου ασφαλιστικού- συζητήθηκε χθες το βράδυ σε σύσκεψη στελεχών της κοινωνικής ασφάλισης υπό τον υφυπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Η», οι συντελεστές υπολογισμού των συντάξεων θα είναι 0,9% (για λίγα χρόνια) έως 1,6% και θα κλιμακώνονται ανά 5τετία σε συνάρτηση με τις αποδοχές του ασφαλισμένου. Ο υφυπουργός δήλωσε χθες ότι εξετάζεται η σταδιακή εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού έτσι ώστε να μην προκύψουν μεγάλες απώλειες για όσους συνταξιοδοτηθούν το 2018 έχοντας διανύσει τον περισσότερο χρόνο ασφάλισή στους με το ισχύον καθεστώς. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε κυβερνητικό επίπεδο έως τα τέλη Απριλίου ώστε να συμπεριληφθούν στο νέο ασφαλιστικό νόμο που θα ψηφιστεί το Μάιο, υπογράμμιζαν στην «Η» κύκλοι του υπουργείου Εργασίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

Σάλος με ιερέα: Είμαι ομοφυλόφιλος και ευτυχής

Την αποκάλυψη ότι είναι «ένας ομοφυλόφιλος και ευτυχής ιερέας» έκανε ο 43χρονος Πολωνός υψηλόβαθμος κληρικός και θεολόγος Κριστόφ Τσαράμσα, μέλος της Επιτροπής για το Δόγμα της Πίστεως (πρώην Ιεράς Εξέτασης, τους περασμένος αιώνες), δεύτερος γραμματέας της Διεθνούς Θεολογικής Επιτροπής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και καθηγητής στο καθολικό πανεπιστήμιο Γκρεγκοριάνα. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, δηλώνει ότι γνωρίζει πως θα πληρώσει τις συνέπειες της πράξης του αυτής, «αλλά η Εκκλησία πρέπει να σταματήσει να εθελοτυφλεί και να καταλάβει ότι η λύση που προτείνει στους γκέι πιστούς, η πλήρης αποχή από την ζωή της αγάπης, είναι απάνθρωπη». Σε σχέση με τους λόγους που τον ώθησαν να προχωρήσει σε αυτήν την αποκάλυψη, o Τσαράμσα εξηγεί ότι «φτάνει η στιγμή κατά την οποία κάτι σπάει μέσα σου, δεν αντέχεις άλλο. Αν ήμουν μόνος θα χανόμουν μέσα στον εφιάλτη της άρνησης της ομοφυλοφιλίας μου, αλλά ο Θεός δεν μας αφήνει ποτέ μόνους. Και πιστεύω ότι με οδήγησε στο να κάν…

Χαμός με το σποτ του Λαφαζάνη για το Νομισματοκοπείο

Το πρώτο προεκλογικό σποτ της Λαϊκής Ενότητας «έσπασε ταμεία» στην κυριολεξία, αφού προκάλεσε αίσθηση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη πρωταγωνιστή να μπαίνει σε ένα ταξί και να αυτοτρολάρεται.
Όπως είναι φυσικό, τα social media πήραν την σκυτάλη και άρχισε το γλέντι: