Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ξεκινά την Τρίτη η καθαίρεση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στην Αθήνα...

Αρχίζει την Τρίτη η καθαίρεση των αυθαίρετων διαφημιστικών πινακίδων από τις προσόψεις κτιρίων, στην οδό Πειραιώς, από την πλατεία Ομόνοιας έως την Πέτρου Ράλλη, στο πλαίσιο του Προγράμματος Καθαίρεσης Διαφημιστικών Πινακίδων του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο ενεργοποιείται εκ νέου σε βασικούς άξονες του κέντρου της Αθήνας, με επόμενες τις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου.«Εστιάζουμε την προσοχή μας στην εικόνα της πόλης, στο αστικό τοπίο του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, ως περιβάλλον που καθορίζει την...ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα όλων μας. Δεν θα επιτρέψουμε πλέον αυτή την οπτική και αισθητική ρύπανση» τόνισε η υπουργός ΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη, σε συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενη σε σειρά πρωτοβουλιών επικεντρωμένες στην αναβάθμιση του δομημένου χώρου των μεγάλων πόλεων, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.«Εστιάζουμε, κατ' αρχήν, σε πινακίδες οι οποίες προσβάλλουν αισθητικά σημαντικά τμήματα της πόλης» διευκρίνισε η κ. Μπιρμπίλη. Η ίδια ενημέρωσε στη συνέχεια ότι εδώ και λίγες ημέρες λειτουργεί ηλεκτρονική διεύθυνση (www.illegalsigns.gov.gr), στην οποία οι πολίτες μπορούν ανέξοδα να προχωρούν σε καταγγελίες παραβάσεων.Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας (ΕΑΧΑ) Ντόρα Γαλάνη διευκρίνισε ότι εντάσσονται στο πρόγραμμα και οι ταράτσες στις στέγες κτιρίων.Στις τρεις παραπάνω οδούς έχουν μέχρι σήμερα καταγραφεί περίπου 650 αυθαίρετες διαφημιστικές πινακίδες και έχουν ενημερωθεί εγκαίρως οι υπεύθυνοι των παραβάσεων. Ενθαρρυντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι πολλοί από τους παραβάτες έχουν ήδη αρχίσει να απομακρύνουν τις πινακίδες.Παράλληλα, το ΥΠΕΚΑ θα προχωρήσει στον εξορθολογισμό των προστίμων που θα επιβάλλονται, ώστε το κόστος να είναι σε συνάρτηση με το μέγεθος των πινακίδων. Οι παρανομούντες θα πληρώσουν τα έξοδα καθαίρεσης. Επίσης, επεξεργάζεται περαιτέρω βελτίωση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, ώστε το Πρόγραμμα Καθαίρεσης Διαφημιστικών Πινακίδων να επεκταθεί σε όλο το μήκος του ιστορικού άξονα της οδού Πειραιώς και στο ιστορικό κέντρο του Πειραιά.Την ευθύνη του έργου έχει αναλάβει ο φορέας Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας, όπως επιτυχημένα είχε κάνει και στην περίοδο προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΑΧΑ, κατά την περίοδο 2000-2004 κοινοποιήθηκαν περίπου 12.000 αποφάσεις και τότε απομακρύνθηκαν περίπου 5.500 επιγραφές, τόσο στο κέντρο της πρωτεύουσας, όσο και σε άλλες μεγάλες οδικές αρτηρίες της (Συγγρού, Βουλιαγμένης, Κηφισίας, Μεσογείων, κ.λπ.).NEA.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

Σάλος με ιερέα: Είμαι ομοφυλόφιλος και ευτυχής

Την αποκάλυψη ότι είναι «ένας ομοφυλόφιλος και ευτυχής ιερέας» έκανε ο 43χρονος Πολωνός υψηλόβαθμος κληρικός και θεολόγος Κριστόφ Τσαράμσα, μέλος της Επιτροπής για το Δόγμα της Πίστεως (πρώην Ιεράς Εξέτασης, τους περασμένος αιώνες), δεύτερος γραμματέας της Διεθνούς Θεολογικής Επιτροπής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και καθηγητής στο καθολικό πανεπιστήμιο Γκρεγκοριάνα. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, δηλώνει ότι γνωρίζει πως θα πληρώσει τις συνέπειες της πράξης του αυτής, «αλλά η Εκκλησία πρέπει να σταματήσει να εθελοτυφλεί και να καταλάβει ότι η λύση που προτείνει στους γκέι πιστούς, η πλήρης αποχή από την ζωή της αγάπης, είναι απάνθρωπη». Σε σχέση με τους λόγους που τον ώθησαν να προχωρήσει σε αυτήν την αποκάλυψη, o Τσαράμσα εξηγεί ότι «φτάνει η στιγμή κατά την οποία κάτι σπάει μέσα σου, δεν αντέχεις άλλο. Αν ήμουν μόνος θα χανόμουν μέσα στον εφιάλτη της άρνησης της ομοφυλοφιλίας μου, αλλά ο Θεός δεν μας αφήνει ποτέ μόνους. Και πιστεύω ότι με οδήγησε στο να κάν…

Χαμός με το σποτ του Λαφαζάνη για το Νομισματοκοπείο

Το πρώτο προεκλογικό σποτ της Λαϊκής Ενότητας «έσπασε ταμεία» στην κυριολεξία, αφού προκάλεσε αίσθηση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη πρωταγωνιστή να μπαίνει σε ένα ταξί και να αυτοτρολάρεται.
Όπως είναι φυσικό, τα social media πήραν την σκυτάλη και άρχισε το γλέντι: