Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ξεκινά την Τρίτη η καθαίρεση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στην Αθήνα...

Αρχίζει την Τρίτη η καθαίρεση των αυθαίρετων διαφημιστικών πινακίδων από τις προσόψεις κτιρίων, στην οδό Πειραιώς, από την πλατεία Ομόνοιας έως την Πέτρου Ράλλη, στο πλαίσιο του Προγράμματος Καθαίρεσης Διαφημιστικών Πινακίδων του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο ενεργοποιείται εκ νέου σε βασικούς άξονες του κέντρου της Αθήνας, με επόμενες τις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου.«Εστιάζουμε την προσοχή μας στην εικόνα της πόλης, στο αστικό τοπίο του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, ως περιβάλλον που καθορίζει την...ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα όλων μας. Δεν θα επιτρέψουμε πλέον αυτή την οπτική και αισθητική ρύπανση» τόνισε η υπουργός ΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη, σε συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενη σε σειρά πρωτοβουλιών επικεντρωμένες στην αναβάθμιση του δομημένου χώρου των μεγάλων πόλεων, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.«Εστιάζουμε, κατ' αρχήν, σε πινακίδες οι οποίες προσβάλλουν αισθητικά σημαντικά τμήματα της πόλης» διευκρίνισε η κ. Μπιρμπίλη. Η ίδια ενημέρωσε στη συνέχεια ότι εδώ και λίγες ημέρες λειτουργεί ηλεκτρονική διεύθυνση (www.illegalsigns.gov.gr), στην οποία οι πολίτες μπορούν ανέξοδα να προχωρούν σε καταγγελίες παραβάσεων.Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας (ΕΑΧΑ) Ντόρα Γαλάνη διευκρίνισε ότι εντάσσονται στο πρόγραμμα και οι ταράτσες στις στέγες κτιρίων.Στις τρεις παραπάνω οδούς έχουν μέχρι σήμερα καταγραφεί περίπου 650 αυθαίρετες διαφημιστικές πινακίδες και έχουν ενημερωθεί εγκαίρως οι υπεύθυνοι των παραβάσεων. Ενθαρρυντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι πολλοί από τους παραβάτες έχουν ήδη αρχίσει να απομακρύνουν τις πινακίδες.Παράλληλα, το ΥΠΕΚΑ θα προχωρήσει στον εξορθολογισμό των προστίμων που θα επιβάλλονται, ώστε το κόστος να είναι σε συνάρτηση με το μέγεθος των πινακίδων. Οι παρανομούντες θα πληρώσουν τα έξοδα καθαίρεσης. Επίσης, επεξεργάζεται περαιτέρω βελτίωση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, ώστε το Πρόγραμμα Καθαίρεσης Διαφημιστικών Πινακίδων να επεκταθεί σε όλο το μήκος του ιστορικού άξονα της οδού Πειραιώς και στο ιστορικό κέντρο του Πειραιά.Την ευθύνη του έργου έχει αναλάβει ο φορέας Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας, όπως επιτυχημένα είχε κάνει και στην περίοδο προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΑΧΑ, κατά την περίοδο 2000-2004 κοινοποιήθηκαν περίπου 12.000 αποφάσεις και τότε απομακρύνθηκαν περίπου 5.500 επιγραφές, τόσο στο κέντρο της πρωτεύουσας, όσο και σε άλλες μεγάλες οδικές αρτηρίες της (Συγγρού, Βουλιαγμένης, Κηφισίας, Μεσογείων, κ.λπ.).NEA.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Η... αποκαλυπτική κόρη του Χενκ Τεν Κάτε

«Όταν λείπει ο… γάτος, χορεύουν τα ποντίκια», λέει η ελληνική παροιμία και κάπως έτσι σκέφτηκε η 20χρονη Έλεν, κόρη του προπονητή του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε. Εκμεταλλεύτηκε την απουσία του πατέρα της στην Ελλάδα και έκανε μια αισθησιακή φωτογράφιση για το περιοδικό FHM.

«Ο πατέρας μου είναι στην Ελλάδα και βρήκα την ευκαιρία να τολμήσω» είπε γελώντας η κόρη του «πράσινου» προπονητή και συνέχισε: «Χωρίς πλάκα, ο πατέρας μου βρήκε εξαιρετική την φωτογράφιση», αποδεικνύοντας ότι ο Χενκ Τεν Κάτε μόνο πουριτανός δεν είναι.Η σέξι Έλεν, η οποία έχει σχέση με τον Αιθίοπα ποδοσφαιριστή της Τβέντε, Γιουσούφ Χερσί, κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο της ολλανδικής showbiz και βρήκε τον κατάλληλο τρόπο για να διαφημίσει τα ομολογουμένως πλούσια… προσόντα της.Πάντως ο Παναθηναϊκός έχει προϊστορία με προπονητές που έχουν όμορφες κόρες, καθώς όλοι θυμούνται την κόρη του Γιτζάκ Σουμ.