Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σχέδια για περικοπή δύο μισθών στον ιδιωτικό τομέα;Ριζικές ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα και στο εργασιακό πεδίο ζητούν η ΕΕ και το ΔΝΤ για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
Όπως αποκαλύπτει με συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο υπουργός εργασίας Α. Λοβέρδος η τρόικα υποδεικνύει στην Ελλάδα την κατάργηση του 14ου και του 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, μείωση του κατώτατου μισθού των 780 Ευρώ και ανατροπή των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με παράλληλη κατάργηση του θεσμού της Διαιτησίας.
Στο προτεινόμενο σκληρό πακέτο μέτρων για τη «σφαγή» στον ιδιωτικό τομέα περιλαμβάνονται επίσης η κατάργηση του 2% στο μηνιαίο ποσοστό απολύσεων και η περικοπή της αποζημίωσης που καταβάλλεται σε περίπτωση απόλυσης στον ιδιωτικό τομέα.
Για τον 14ο ο κ. Λοβέρδος επιβεβαιώνει ότι το ζήτημα έχει τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, τονίζει ωστόσο ότι το υπουργείο δεν μπορεί να δεχθεί κάτι τέτοιο γιατί θα ήταν καταστροφικό για τα ταμεία, αφού κάθε μισθός φέρνει σε αυτά περίπου δύο δισ. έσοδα.
Τα πάνω κάτω φέρνει όμως και το νέο ασφαλιστικό που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο Μάιο, καθώς περιλαμβάνει πέντε αλλαγές που δείχνουν το επείγον της κατάστασης.
Έτσι αντί για το Νοέμβριο αρχίζει από το Σεπτέμβριο του 2010 η παρακράτηση στις συντάξεις πάνω από 1400 Ευρώ, ενώ από το 2013 θα υπολογίζονται χαμηλότερα οι συντάξεις των ελεύθερων επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και άλλων ταμείων. Επίσης από το 2012 αρχίζει η περικοπή των επικουρικών συντάξεων στα ελλειμματικά ταμεία, έτσι ώστε να μην ξεπερνά το 20% της κύριας σύνταξης
Το νέο ασφαλιστικό προβλέπει επίσης από την 1η Ιανουαρίου του 2011 την επέκταση ποινής μείωσης των συντάξεων και στους πρόωρα συνταξιοδοτημένους του Δημοσίου, η οποία αρχίζει από 6% το χρόνο και φτάνει το 30% για συνταξιοδότηση που έγινε 5 χρόνια πριν τα γενικά όρια.
Τέλος από φέτος προβλέπεται μείωση 3-8% στις συντάξεις του ΟΤΕ και της ΔΕΗ που ξεπερνούν τα 1500 Ευρώ, λόγω της περικοπής της κρατικής χρηματοδότησης στα ταμεία των δύο οργανισμών.Star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Σάλος με ιερέα: Είμαι ομοφυλόφιλος και ευτυχής

Την αποκάλυψη ότι είναι «ένας ομοφυλόφιλος και ευτυχής ιερέας» έκανε ο 43χρονος Πολωνός υψηλόβαθμος κληρικός και θεολόγος Κριστόφ Τσαράμσα, μέλος της Επιτροπής για το Δόγμα της Πίστεως (πρώην Ιεράς Εξέτασης, τους περασμένος αιώνες), δεύτερος γραμματέας της Διεθνούς Θεολογικής Επιτροπής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και καθηγητής στο καθολικό πανεπιστήμιο Γκρεγκοριάνα. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, δηλώνει ότι γνωρίζει πως θα πληρώσει τις συνέπειες της πράξης του αυτής, «αλλά η Εκκλησία πρέπει να σταματήσει να εθελοτυφλεί και να καταλάβει ότι η λύση που προτείνει στους γκέι πιστούς, η πλήρης αποχή από την ζωή της αγάπης, είναι απάνθρωπη». Σε σχέση με τους λόγους που τον ώθησαν να προχωρήσει σε αυτήν την αποκάλυψη, o Τσαράμσα εξηγεί ότι «φτάνει η στιγμή κατά την οποία κάτι σπάει μέσα σου, δεν αντέχεις άλλο. Αν ήμουν μόνος θα χανόμουν μέσα στον εφιάλτη της άρνησης της ομοφυλοφιλίας μου, αλλά ο Θεός δεν μας αφήνει ποτέ μόνους. Και πιστεύω ότι με οδήγησε στο να κάν…