Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι ακριβώς κάνει το D-Link MyPocket Router;

Πρόκειται για ένα φορητό modem/ router πολύ μικρών διαστάσεων που λειτουργεί και με μπαταρία και μπορείτε να το έχετε συχνά μαζί με φορητό υπολογιστή σας.
Η συσκευή δέχεται μια κάρτα SIM στο εσωτερικό της για να συνδέεται σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και, στη συνέχεια, ανάλογα με το ρόλο που θα επιλέξετε για αυτή μέσω ενός διακόπτη, προσφέρει τη σύνδεση είτε σε ένα υπολογιστή, είτε τη μοιράζει σε μια ομάδα ασύρματων συσκευών.
Αν λοιπόν επιλέξετε για το MyPocket το ρόλο του modem, δεν έχετε παρά να το συνδέσετε σε έναν υπολογιστή με ένα καλώδιο USB.
Αν από την άλλη επιλέξετε το ρόλο του router μπορείτε να δώσετε πρόσβαση σε έως 16 συσκευές που διαθέτουν WiFi και υποστηρίζουν το πρωτόκολλο 802.11g.
Αυτές οι συσκευές μπορεί να περιλαμβάνουν φορητούς υπολογιστές, smartphones, ακόμα και iPads.
Σημαντικό στοιχείο είναι η λειτουργία του MyPocket μέσω της μπαταρίας του, η πλήρη φόρτιση της οποίας τού προσφέρει αυτονομία 4 ωρών.
Είναι μικρό αλλά, είναι και αποτελεσματικό;
Αν θελήσουμε να κρίνουμε να κρίνουμε το MyPocket ως router (ως modem, δεν έχει σημασία να το κάνουμε), η συσκευή διαθέτει τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά ενός κανονικού οικιακού router. Θα βρείτε ρυθμίσεις για το επίπεδο ασύρματης ασφάλειας που φτάνει ακόμα και σε WPA2, φίλτρα πρόσβασης, δυνατότητες port forwarding, διεξοδικό firewall και πολλά ακόμα.
Μεταξύ των χαρακτηριστικών του MyPocket περιλαμβάνεται και ο διαμοιρασμός της χωρητικότητας μιας κάρτας μνήμης mini-SD που μπορεί να τοποθετηθεί στο εσωτερικό του.
Σε λειτουργία router, όλες οι συνδεδεμένες συσκευές μπορούν να έχουν πρόσβαση στα περιεχόμενα αυτής της κάρτας, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο την ανταλλαγή αρχείων.
Για να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις η συσκευή περιλαμβάνει ένα εύχρηστο utility που χρησιμοποιείται όταν λειτουργεί ως modem, αλλά και ένα αναλυτικό web interface όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως router.
Τι να περιμένετε από το MyPocket
Η σύνδεση του MyPocket με το Internet δε διαφέρει σχεδόν καθόλου από τη σύνδεση ενός USB stick που προμηθεύεστε από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Άρα λοιπόν η σύνδεση έχει τις ίδιες επιδόσεις με τα αυτά USB sticks και οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με τις ...διαφημίσεις της τηλεόρασης.
Κάτω από πολύ καλές συνθήκες να περιμένετε περίπου 2,5 με 3 Mbps για download και κάτι κοντά στο θεωρητικό μέγιστο των 384Kbps για upload. Σε πιο& συνηθισμένες συνθήκες η ταχύτητα του download φτάνει περίπου τα 2 Mbps.
Αυτό σημαίνει ότι η σύνδεση μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας περιορίζει τις& ορέξεις του MyPocket που κατά τα άλλα πραγματοποιεί όσα υπόσχεται. Η χρήση του είναι ιδιαίτερα απλή και δε θα προβληματίσει κανένα.
Συμπερασματικά, το MyPocket μπορεί να υποστηρίξει τις βασικές διαδικτυακές ανάγκες ενός υπολογιστή ενώ, όταν απαιτηθεί παράλληλη σύνδεση από περισσότερες συσκευές, τότε οι απαιτήσεις θα πρέπει να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα λόγω των περιορισμένων ταχυτήτων του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.
Το χρειάζομαι;
Η ερώτηση αυτή δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση. Οι πιο προχωρημένοι χρήστες μπορούν εύκολα να πετύχουν όσα κάνει το MyPocket με άλλους τρόπους, όπως για παράδειγμα να συνδέονται με μία συσκευή στο Internet και στη συνέχεια να μοιράζουν τη σύνδεση αυτή σε άλλες συσκευές.
Ωστόσο, το MyPocket έρχεται για προτείνει έναν απλό και γρήγορο τρόπο για να γίνουν όλα αυτά. Αν λοιπόν θέλετε να αποφύγετε αυτή την «καν' το μόνος σου» διαδικασία και όλα τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, το MyPocket θα σας ικανοποιήσει με την ευχρηστία του.
Από την άλλη θα πρέπει να βάλετε λίγο βαθιά το χέρι στην τσέπη και να δώσετε περίπου 195 ευρώ που απαιτεί για την απόκτησή του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Η... αποκαλυπτική κόρη του Χενκ Τεν Κάτε

«Όταν λείπει ο… γάτος, χορεύουν τα ποντίκια», λέει η ελληνική παροιμία και κάπως έτσι σκέφτηκε η 20χρονη Έλεν, κόρη του προπονητή του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε. Εκμεταλλεύτηκε την απουσία του πατέρα της στην Ελλάδα και έκανε μια αισθησιακή φωτογράφιση για το περιοδικό FHM.

«Ο πατέρας μου είναι στην Ελλάδα και βρήκα την ευκαιρία να τολμήσω» είπε γελώντας η κόρη του «πράσινου» προπονητή και συνέχισε: «Χωρίς πλάκα, ο πατέρας μου βρήκε εξαιρετική την φωτογράφιση», αποδεικνύοντας ότι ο Χενκ Τεν Κάτε μόνο πουριτανός δεν είναι.Η σέξι Έλεν, η οποία έχει σχέση με τον Αιθίοπα ποδοσφαιριστή της Τβέντε, Γιουσούφ Χερσί, κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο της ολλανδικής showbiz και βρήκε τον κατάλληλο τρόπο για να διαφημίσει τα ομολογουμένως πλούσια… προσόντα της.Πάντως ο Παναθηναϊκός έχει προϊστορία με προπονητές που έχουν όμορφες κόρες, καθώς όλοι θυμούνται την κόρη του Γιτζάκ Σουμ.