Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι απολύσεις θα πρέπει να έχουν αιτία και αποδείξεις

Όρια μπαίνουν πλέον στις απολύσεις από εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα, καθώς όσοι υπάλληλοι φεύγουν από μία επιχείρηση για λόγους οικονομικούς, έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν αποδεικτικά έγγραφα που να πιστοποιούν το οικονομικό αδιέξοδο της εταιρίας।Σε δικαστική του απόφαση ο Άρειος Πάγος υποστηρίζει ότι...σε περίπτωση που ο εργοδότης δεν αποδείξει ότι υπάρχει πράγματι οικονομική ύφεση και υφίσταται ζημιά, ενώ παράλληλα δεν έχει επιλέξει τους προς απόλυση εργαζομένους με βάση κοινωνικά - υπηρεσιακά κριτήρια, τότε κάποιες από τις απολύσεις μπορεί να κριθούν άκυρες έως καταχρηστικές, οπότε οι απολυθέντες δικαιούνται μισθούς υπερημερίας.Με την απόφαση του Αρείου Πάγου τιμωρείται ουσιαστικά ο εργοδότης, εφόσον αποδειχτεί ότι οι οικονομοτεχνικοί λόγοι που επικαλείται είναι προσχηματικοί, ενώ πλέον θεωρούνται υποχρεωτικά τα κριτήρια απόλυσης που θα λαμβάνει υπόψιν του ο κάθε εργοδότης, όπως η αρχαιότητα, η ηλικία, η οικογενειακή κατάσταση, η αποδοτικότητα, η δυνατότητα εξεύρεσης άλλης εργασίας κ.λπΠαράλληλα, με την ίδια απόφαση γίνεται δεκτό ότι μπορεί να κριθεί καταχρηστική η απόλυση εργαζομένου που έχει καλή απόδοση, εφόσον δυσαρέστησε την εργοδοτική πλευρά με την έντονη συνδικαλιστική δράση του, έστω και αν δεν έχει εκλεγεί στο Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων.Διαβάστε περισσότερα:
http://greece-salonika.blogspot.com/2010/10/blog-post_3014.html#ixzz128XrcLoi

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Σάλος με ιερέα: Είμαι ομοφυλόφιλος και ευτυχής

Την αποκάλυψη ότι είναι «ένας ομοφυλόφιλος και ευτυχής ιερέας» έκανε ο 43χρονος Πολωνός υψηλόβαθμος κληρικός και θεολόγος Κριστόφ Τσαράμσα, μέλος της Επιτροπής για το Δόγμα της Πίστεως (πρώην Ιεράς Εξέτασης, τους περασμένος αιώνες), δεύτερος γραμματέας της Διεθνούς Θεολογικής Επιτροπής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και καθηγητής στο καθολικό πανεπιστήμιο Γκρεγκοριάνα. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, δηλώνει ότι γνωρίζει πως θα πληρώσει τις συνέπειες της πράξης του αυτής, «αλλά η Εκκλησία πρέπει να σταματήσει να εθελοτυφλεί και να καταλάβει ότι η λύση που προτείνει στους γκέι πιστούς, η πλήρης αποχή από την ζωή της αγάπης, είναι απάνθρωπη». Σε σχέση με τους λόγους που τον ώθησαν να προχωρήσει σε αυτήν την αποκάλυψη, o Τσαράμσα εξηγεί ότι «φτάνει η στιγμή κατά την οποία κάτι σπάει μέσα σου, δεν αντέχεις άλλο. Αν ήμουν μόνος θα χανόμουν μέσα στον εφιάλτη της άρνησης της ομοφυλοφιλίας μου, αλλά ο Θεός δεν μας αφήνει ποτέ μόνους. Και πιστεύω ότι με οδήγησε στο να κάν…