Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Τσουχτερά" πρόστιμα για αυθαιρεσία εργοδοτών

Αυστηρά πρόστιμα για τις αυθαιρεσίες των εργοδοτών απέναντι στο προσωπικό βάζει νέα υπουργική απόφαση.

Τα πρόστιμα, που θα επιβάλλει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, αναμένεται να είναι «τσουχτερά» και θα καθορίζονται ανάλογα με την σοβαρότητα της παράβασης, τον αριθμό των εργαζομένων και την υποτροπή της επιχείρησης στο ίδιο ή παρόμοιο αδίκημα.

Η υπουργική απόφαση, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, προβλέπει αναλογικότητα των ποινών και των κυρώσεων. Συγκεκριμένα, το ύψος των προστίμων καθορίζεται από τον βαθμό συνεργασίας της επιχείρησης, με την επιθεώρηση εργασίας, την συμμόρφωση σε τυχόν υποδείξεις και τον αριθμό των εργαζομένων που θίγονται από την παράβαση.

Στις παραβάσεις με «τσουχτερές» κυρώσεις είναι η μη κατάθεση πίνακα προσωπικού και ωρών εργασίας, η λειτουργία εμπορικού καταστήματος πέραν ωραρίου, απασχόληση ανηλίκων χωρίς βιβλιάριο εργασίας κ.α.

Αρκετά σημαντικές είναι οι κυρώσεις για την παράνομη υπερωριακή εργασία, με τα πρόστιμα να καθορίζονται ανάλογα με τους εργαζομένους.

Στα 9.100 ευρώ διαμορφώνεται για 8 εργαζομένους

Στα 22.000 ευρώ για 70 εργαζομένους

Στα 40.000 ευρώ για 300 εργαζομένους κ.λ.π.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

Σάλος με ιερέα: Είμαι ομοφυλόφιλος και ευτυχής

Την αποκάλυψη ότι είναι «ένας ομοφυλόφιλος και ευτυχής ιερέας» έκανε ο 43χρονος Πολωνός υψηλόβαθμος κληρικός και θεολόγος Κριστόφ Τσαράμσα, μέλος της Επιτροπής για το Δόγμα της Πίστεως (πρώην Ιεράς Εξέτασης, τους περασμένος αιώνες), δεύτερος γραμματέας της Διεθνούς Θεολογικής Επιτροπής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και καθηγητής στο καθολικό πανεπιστήμιο Γκρεγκοριάνα. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, δηλώνει ότι γνωρίζει πως θα πληρώσει τις συνέπειες της πράξης του αυτής, «αλλά η Εκκλησία πρέπει να σταματήσει να εθελοτυφλεί και να καταλάβει ότι η λύση που προτείνει στους γκέι πιστούς, η πλήρης αποχή από την ζωή της αγάπης, είναι απάνθρωπη». Σε σχέση με τους λόγους που τον ώθησαν να προχωρήσει σε αυτήν την αποκάλυψη, o Τσαράμσα εξηγεί ότι «φτάνει η στιγμή κατά την οποία κάτι σπάει μέσα σου, δεν αντέχεις άλλο. Αν ήμουν μόνος θα χανόμουν μέσα στον εφιάλτη της άρνησης της ομοφυλοφιλίας μου, αλλά ο Θεός δεν μας αφήνει ποτέ μόνους. Και πιστεύω ότι με οδήγησε στο να κάν…

Χαμός με το σποτ του Λαφαζάνη για το Νομισματοκοπείο

Το πρώτο προεκλογικό σποτ της Λαϊκής Ενότητας «έσπασε ταμεία» στην κυριολεξία, αφού προκάλεσε αίσθηση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη πρωταγωνιστή να μπαίνει σε ένα ταξί και να αυτοτρολάρεται.
Όπως είναι φυσικό, τα social media πήραν την σκυτάλη και άρχισε το γλέντι: