Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΕΝΙΚΗ ΠΠΑΡΑΛΥΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ


Ημέρες γενικής παράλυσης του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ενόψει της ψήφισης στην Ολομέλεια της Βουλής του πολυνομοσχεδίου. Εδώ και αρκετές ημέρες υπουργεία, ταμεία, κρατικά κτίρια, νοσοκομεία έχουν καταληφθεί από ργαζόμενους, ενώ το ένα μετά το...
άλλο τα σωματεία εργαζομένων ανακοινώνουν συμμετοχή στις δυναμικές κινητοποιήσεις και στο γενικό απεργιακό μπλακ άουτ της Τετάρτης και της Πέμπτης. Για δύο ημέρες θα παραλύσει το κράτος, καθώς δεν θα λειτουργήσουν ΔΕΚΟ, ταμεία, τράπεζες, εφορίες, τελωνεία, ΟΤΑ, περιφέρειες, σχολεία, νοσοκομεία, λιμάνια, βιοτεχνίες, βιομηχανίες κ.λπ. Χθες οι τελωνειακοί προκήρυξαν νέα απεργία για σήμερα και συμμετοχή στην κινητοποίηση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ από χθες κλειστές για 4 ημέρες είναι οι εφορίες.
Σοβαρά προβλήματα και στις μετακινήσεις λόγω των στάσεων εργασίας στα περισσότερα μέσα μεταφοράς αλλά και το χειρόφρενου που έχουν βάλει ΟΣΕ, προαστιακός. Μπλακ άουτ στη λειτουργία του κράτους έχουν βάλει και οι καταλήψεις. Τα υπουργεία Οικονομίας, Εργασίας, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης χθες είχαν καταληφθεί ενώ σήμερα θα αποκλειστεί και το υπουργείο Παιδείας. Επίσης, υπό κατάληψη και οι υπηρεσίες του ΟΓΑ, του ΤΣΑΥ, του ΤΣΜΕΔΕ και του ΝΑΤ, η γ.γ. Κοινωνικών Ασαφαλίσεων, οι υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών στην ιθαγένεια, τη γ.γ. Ισότητας και το Ειδικό Ληξιαρχείο. Παράλληλα, επιδημία... καταλήψεων απειλεί το ΕΣΥ, ενώ Τετάρτη και Πέμπτη «κλείνουν» τα δημόσια νοσοκομεία, εξαιτίας της συμμετοχής γιατρών και εργαζομένων στην απεργία της ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ. «Λουκέτο» θα μπει αύριο στα φαρμακεία της Αθήνας και στα οδοντιατρεία της Αττικής, ενώ συνεχίζεται η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) καλεί τις Ενώσεις Γιατρών από κοινού με τα Σωματεία Εργαζομένων των Νοσοκομείων να προχωρήσουν από σήμερα σε καταλήψεις των γραφείων διοικητών και των ταμείων σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, διευκρινίζοντας πως οι υπηρεσίες «θα λειτουργούν κανονικά και με δωρεάν πρόσβαση η ιατρική και νοσηλευτική δραστηριότητα».
Νοσοκομεία
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη και Πέμπτη τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι Υπηρεσίες Υγείας Πρόνοιας. Οι γιατροί αποφάσισαν καθολική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΙΚΑ και πανιατρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 19 Οκτωβρίου 2011 έξω από το υπουργείο Υγείας και αποχή όλων των ιατρών από τα καθήκοντά τους στις 19 και 20/10/2011. «Λουκέτο» μπαίνει στα φαρμακεία και στα οδοντιατρεία της Αττικής.Κορυφώνονται την Τετάρτη και την Πέμπτη οι απεργιακές κινητοποιήσεις με τη 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που εισάγει την εργασιακή εφεδρεία, το νέο μισθολόγιο και τις νέες φορολογικές κλίμακες. Το πολυνομοσχέδιο ψηφίζεται την Πέμπτη.

Αναλυτικά το απεργιακό δελτίο
Στις 19 του μηνός η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ στις 20 του μηνός η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Σύνταγμα.

Το ΠΑΜΕ προχωρά στη δική του ξεχωριστή συγκέντρωση, στις 19 Οκτωβρίου στην πλατεία Ομονοίας, στις 11 το πρωί.

Στην 48ωρη απεργία συμμετέχει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ, ενώ κλειστά θα είναι με απόφαση της ΕΣΕΕ τα εμπορικά καταστήματα.

Κλειστά την Τετάρτη θα είναι και τα βενζινάδικα με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων (ΠΟΠΕΚ).


Οι εφοριακοί απεργούν την Τετάρτη και την Πέμπτη, στο πλαίσιο της δεύτερης 48ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει.
Ώς την Τετάρτη συνεχίζεται η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων.
Οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζουν τη 10ήμερη απεργία τους.
Νέα 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη αποφάσισε η ΠΝΟ.
Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προχωρούν την Τετάρτη σε 12ωρη στάση εργασίας.
Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν ώς τις 21 Οκτωβρίου οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) αποφάσισε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Οι ενώσεις γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία της Τετάρτης και της Πέμπτης.
Σε 48ωρη απεργία βρίσκονται την Τετάρτη και την Πέμπτη οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.
Σε 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη προχωρούν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.
Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ την Τετάρτη αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων (ΠΟΠΕΚ). Τα πρατήρια υγρών καυσίμων θα μείνουν κλειστά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
Χειρόφρενο τραβούν την Τετάρτη τα βυτιοφόρα Δημόσιας Χρήσης.
Κλειστά και τα αρτοποιεία την Τετάρτη, καθώς ο κλάδος συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΒΕΕ
Την Τετάρτη απεργούν και οι οδοντίατροι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Η... αποκαλυπτική κόρη του Χενκ Τεν Κάτε

«Όταν λείπει ο… γάτος, χορεύουν τα ποντίκια», λέει η ελληνική παροιμία και κάπως έτσι σκέφτηκε η 20χρονη Έλεν, κόρη του προπονητή του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε. Εκμεταλλεύτηκε την απουσία του πατέρα της στην Ελλάδα και έκανε μια αισθησιακή φωτογράφιση για το περιοδικό FHM.

«Ο πατέρας μου είναι στην Ελλάδα και βρήκα την ευκαιρία να τολμήσω» είπε γελώντας η κόρη του «πράσινου» προπονητή και συνέχισε: «Χωρίς πλάκα, ο πατέρας μου βρήκε εξαιρετική την φωτογράφιση», αποδεικνύοντας ότι ο Χενκ Τεν Κάτε μόνο πουριτανός δεν είναι.Η σέξι Έλεν, η οποία έχει σχέση με τον Αιθίοπα ποδοσφαιριστή της Τβέντε, Γιουσούφ Χερσί, κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο της ολλανδικής showbiz και βρήκε τον κατάλληλο τρόπο για να διαφημίσει τα ομολογουμένως πλούσια… προσόντα της.Πάντως ο Παναθηναϊκός έχει προϊστορία με προπονητές που έχουν όμορφες κόρες, καθώς όλοι θυμούνται την κόρη του Γιτζάκ Σουμ.