Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΧΙΟΣ: Για 4η μέρα στις φλόγες και... Καταρράκτης εμπρησμών....


Για τέταρτη μέρα σήμερα η πυρκαγιά συνέχισε το καταστροφικό της έργο στη Χίο με το κύριο μέτωπο να βρίσκεται στη Βορειοδυτική Χίο, με κατεύθυνση προς Ανδρόλακο.
Στο μεταξύ μία ακόμη δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι των μαστιχοχωρίων, αφού ο εφιάλτης ξαναχτύπησε, λόγω
αναζωπυρώσεων, μεταξύ των περιοχών Αγ. Ειρήνης (Ελάτα), Ολύμπων και Μεστών, φτάνοντας στους Ποταμούς. Το συγκεκριμένο μέτωπο τέθηκε υπό έλεγχο το πρωί μετά από ρίψεις των πυροσβεστικών εναέριων μέσων, καθώς και της πτώσης της έντασης των ανέμων η οποία είναι καθοριστική για να τεθούν υπό πλήρη έλεγχο όλα τα μέτωπα.
Παρ’ όλα αυτά επειδή ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων είναι υπαρκτός φορείς και εθελοντικές οργανώσεις καλούν τους πολίτες να μεταβούν στα καμένα ώστε να περιφρουρηθούν οι περιοχές που επλήγησαν αλλά διατρέχουν ακόμη κίνδυνο.

Καταρράκτης…εμπρησμών;

Στο μεταξύ στις 2.00 τα ξημερώματα έγινε καταγγελία από κατοίκους του Καταρράκτη για τρεις εμπρησμούς σε αγροτικές εκτάσεις στην περιοχή τους.
Ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας του Καταρράκτη, Μιχ. Χαραλαμπάκης, μαζί με εθελοντές των Νενήτων ευτυχώς πρόλαβαν την επέκταση αυτών των πυρκαγιών σχεδόν εν τη γενέσει τους και έσωσαν το χωριό αλλά και τις εκτάσεις της νοτιοανατολικής Χίου από μια ακόμη καταστροφή.
Το γεγονός αυτό αφύπνισε τους κατοίκους του Καταρράκτη που σήμερα στις 11 το πρωί συγκεντρώθηκαν στο πρώην Κοινοτικό Γραφείο προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους και να περιφρουρήσουν με καθημερινές βάρδιες τις εκτάσεις τους γύρω από το χωριό μέρα και νύχτα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Καλλιάνος: Στους 38°C η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Στους 38°C αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο...
Μάλιστα, ο ίδιος κάνει λόγο και για ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας.

Ολόκληρη η ανάρτησή του στο Facebook:

«Στους 38°C το Σ/Κ - Ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι θερμοκρασίες στις 5 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας τις προσεχείς ημέρες θα είναι οι ακόλουθες:

Αθήνα:
Πέμπτη: 34°C
Παρασκευή: 36°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 37-38°C

Θεσσαλονίκη:
Πέμπτη: 33-34°C
Παρασκευή: 33-34°C
Σάββατο: 36°C
Κυριακή: 35-36°C

Πάτρα:
Πέμπτη: 28-29°C
Παρασκευή: 30°C
Σάββατο: 31-32°C
Κυριακή: 32°C

Λάρισα:
Πέμπτη: 35°C
Παρασκευή: 37°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 36-37°C

Ηράκλειο:
Πέμπτη: 30°C
Παρασκευή: 32°C
Σάββατο: 32-33°C
Κυριακή: 32°C