Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επτά σεισμικές δονήσεις μέσα σε 24 ώρες

Μέσα σε διάστημα 24 ωρών, σημειώθηκαν 7 σεισμικές δονήσεις,με διαφορετικά επίκεντρα που εντοπίζονται λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο του Αιγίου.
Ενω οι μεγαλύτερες σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν στις 10:47 το πρωί και 14:50 το μεσημέρι μεγέθους 3,5 Ρίχτερ.
-Αρχικά, η πρώτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε, χθες το απόγευμα στις 17:17 ήταν εντάσεως 2.6 Ρίχτερ και επίκεντρό της ήταν 3 χλμ Νότια - Νοτιοδυτικά του Αιγίου και εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.
-Η δεύτερη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 19.15, μεγέθους 2,8 Ρίχτερ και επίκεντρο 2 χλμ Νότια του Αιγίου και εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.
-Η τρίτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 20:39 μεγέθους 2,7 Ρίχτερ και επίκεντρο 3 χλμ Νότια - Νοτιοδυτικά του Αιγίου και εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.
Εντονότερες οι τρεις τελευταίες σεισμικές δονήσεις -Η τέταρτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, στις 05:06 μεγέθους 3,2 Ρίχτερ και επίκεντρο 3 χλμ Νότια - Νοτιοδυτικά του Αιγίου και εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.
-Ακολούθως η τέταρτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 10:47 το πρωί, μεγέθους 3,5 Ρίχτερ και επίκεντρο 4 χλμ Νότια του Αιγίου και εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.
-Η πέμπτη και τελευταία σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 14:50 το μεσημέρι, μεγέθους 3,5 Ρίχτερ και επίκεντρο 3 χλμ Νότια του Αιγίου και εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

patrasnews.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Καλλιάνος: Στους 38°C η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Στους 38°C αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο...
Μάλιστα, ο ίδιος κάνει λόγο και για ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας.

Ολόκληρη η ανάρτησή του στο Facebook:

«Στους 38°C το Σ/Κ - Ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι θερμοκρασίες στις 5 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας τις προσεχείς ημέρες θα είναι οι ακόλουθες:

Αθήνα:
Πέμπτη: 34°C
Παρασκευή: 36°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 37-38°C

Θεσσαλονίκη:
Πέμπτη: 33-34°C
Παρασκευή: 33-34°C
Σάββατο: 36°C
Κυριακή: 35-36°C

Πάτρα:
Πέμπτη: 28-29°C
Παρασκευή: 30°C
Σάββατο: 31-32°C
Κυριακή: 32°C

Λάρισα:
Πέμπτη: 35°C
Παρασκευή: 37°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 36-37°C

Ηράκλειο:
Πέμπτη: 30°C
Παρασκευή: 32°C
Σάββατο: 32-33°C
Κυριακή: 32°C