Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η γραφειοκρατία ... τυφλώνει 7χρονο κοριτσάκι

Η Αναστασία είναι 7 μόλις χρονών και έχει ήδη βιώσει την απόλυτη παράνοια του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της ελληνικής γραφειοκρατίας. Ο πατέρας της κ. Β. Α., με έναν ογκωδέστατο φάκελο γεμάτο εξετάσεις, βεβαιώσεις, ιατρικές γνωματεύσεις και χίλια δυο έγγραφα από επιτροπές, νοσοκομεία, υπουργεία κτλ, εξηγεί στο agrinioreport.com το πώς έχει η όλη κατάσταση.

Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες… Είναι, άλλωστε, περιττό. Εκείνο που έχει σημασία είναι πως αν ο κράτος λειτουργούσε σωστά, η μικρή σήμερα θα είχε ίσως το φως της. Δυστυχώς, η αδράνεια, η ολιγωρία, η ευθυνοφοβία των αρμοδίων υπηρεσιών συνέτεινε στο να χάσει εντελώς το ένα της μάτι και να δίνει τώρα, στο ίδιο αντίξοο και αλλοπρόσαλλο περιβάλλον, τη μάχη για να σώσει το δεξί μάτι, που «λειτουργεί» κατά 20%.

Από τα μέσα Οκτωβρίου του 2012, οπότε και η τελική διάγνωση του νοσοκομείου παίδων «Αγία Σοφία» κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης και του κινδύνου τύφλωσης της μικρής ασθενούς» θα πρέπει να αποσταλεί «σε Ειδικό Κέντρο του Εξωτερικού για περαιτέρω διερεύνηση και τυχόν αντιμετώπιση»,  οι γονείς της Αναστασίας  …προσπαθούν να  πείσουν (!) το κράτος να αναλάβει, ως έχει υποχρέωση, την κάλυψη των εξόδων, που φυσικά η ίδια αδυνατεί.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα και με το σχετικό έγγραφο του «Αγία Σοφία», το οποίο και πλήρης υπογραφών και σφραγίδων είναι στην κατοχή του agrinioreport.com, δεν υπάρχει κανένα παιδιατρικό νοσοκομείο στην Ελλάδα που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της μικρής.

Η οικογένεια έψαξε και βρήκε δύο εξειδικευμένα Κέντρα στο εξωτερικό. Το ένα στην Ινδία, έδωσε ποσοστό επιτυχίας 70%, το άλλο στη Βοστώνη 80%.  Το κράτος, όμως, και ο ΕΟΠΥΥ… δεν καλύπτουν τη νοσηλεία στην Αμερική (ούτε, βέβαια, στην Ινδία), με αποτέλεσμα η μικρή να παραμένει «άπραγη» στη χώρα μας και να κινδυνεύει με πλήρη τύφλωση. «Ζητάμε να μας υποδείξουν άλλο εξειδικευμένο Κέντρο στην Ευρώπη, αλλά… δεν υπάρχει. Τι πρέπει να κάνουμε τώρα;», δηλώνει με απόγνωση ο πατέρας της Αναστασίας, ο οποίος και έχει ξεκινήσει μια μαραθώνια προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων, ώστε να πάρει το παιδί του και να κάνει αυτό που κάθε γονιός θα έκανε. Το «ταξίδι» στη Βοστώνη έχει κοστολογηθεί, απ’ υο ίδιο το εκεί νοσοκομείο, σε χιλιάδες ευρώ.

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει, μπορεί να το κάνει μέσω της τράπεζας Αττικής στον ειδικό λογαριασμό 0057237198. Κι αν υπάρχουν αμφιβολίες μπορεί να επικοινωνήσει με την οικογένεια στο 6972202571 ή ακόμη να ενημερωθεί απ’ τον διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου κ. Βλάχο, που κάνει τη δική του προσπάθεια προς το υπουργείο.
Πηγή: patrastimes.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Καλλιάνος: Στους 38°C η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Στους 38°C αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο...
Μάλιστα, ο ίδιος κάνει λόγο και για ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας.

Ολόκληρη η ανάρτησή του στο Facebook:

«Στους 38°C το Σ/Κ - Ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι θερμοκρασίες στις 5 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας τις προσεχείς ημέρες θα είναι οι ακόλουθες:

Αθήνα:
Πέμπτη: 34°C
Παρασκευή: 36°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 37-38°C

Θεσσαλονίκη:
Πέμπτη: 33-34°C
Παρασκευή: 33-34°C
Σάββατο: 36°C
Κυριακή: 35-36°C

Πάτρα:
Πέμπτη: 28-29°C
Παρασκευή: 30°C
Σάββατο: 31-32°C
Κυριακή: 32°C

Λάρισα:
Πέμπτη: 35°C
Παρασκευή: 37°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 36-37°C

Ηράκλειο:
Πέμπτη: 30°C
Παρασκευή: 32°C
Σάββατο: 32-33°C
Κυριακή: 32°C