Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέα Υόρκη: Δικαίωση για τον περιπτερούχο από την Κεφαλονιά

Νέα Υόρκη: Δικαίωση για τον περιπτερούχο από την Κεφαλονιά (Βίντεο)
Ειδικότερα, η ιστορία του 64χρονου Κεφαλονίτη είχε προκαλέσει συγκίνηση και κινητοποίηση τόσο στο Μανχάταν όσο και την ιδιαίτερη πατρίδα του.  Όπως είχε αναφερθεί και σε προηγούμενο ρεπορτάζ του New Greek TV, ο Delakas λειτουργεί το newsstand του Astor Place, στο Μανχάταν, τα τελευταία 26 χρόνια. Παρά το γεγονός, όμως , ότι κάτοικοι, εργαζόμενοι και χιλιάδες διερχόμενοι είχαν συνδυάσει το περίπτερο με την φιγούρα του Jerry, η άδεια δεν είχε βγει ποτέ απευθείας στο όνομά του: Αντιθέτως, δούλευε υπό ένα άτυπο καθεστώς υπεργολαβίας, καθώς αποτελούσε τον εκλεκτό των εκάστοτε νόμιμων ιδιοκτητών, οι οποίοι άλλαξαν τρεις φορές, λόγω θανάτου.

Όταν πέθανε ο τελευταίος κάτοχος της άδειας και ανοίχθηκε η διαθήκη, τα Δικαστήρια δεν έκαναν δεκτή την επιθυμία του να μεταβιβαστεί η άδεια στον Jerry, με αποτέλεσμα ο ίδιος να ξεκινήσει δικαστικό αγώνα. Αρχικά, δεν κατάφερε να υπερβεί το τυπικό του νόμου, με αποτέλεσμα τον Δεκέμβρη οι αρμόδιες υπηρεσίες να κατεβάσουν τα ρολά του περιπτέρου.

Έκτοτε, ξεκίνησε μια δυναμική αντίδραση, η οποία επεκτάθηκε στα media, το facebook και έφτασε να εκφραστεί ακόμη και μέσω ενός σύντομου ντοκυμαντέρ. Κοινή απαίτηση όλων ήταν το newsstand να επιστρέψει στα χέρια του άνθρωπού τους: Του Jerry. Για εβδομάδες, το newsstand παρέμενε κλειστό, και εκατοντάδες άτομα κολλούσαν στα ρολά χαρτιά με ζωγραφιές και μηνύματα συμπαράστασης στον συμπαθή ομογενή.

Πώς αντιμετώπισε την όλη κατάσταση ο Jerry; Κατά πολλούς, ξύπνησε μέσα του το... ελληνικό ένστικτο, αφού αποφάσισε να γνωστοποιήσει την περιπέτειά του απευθείας στον Δήμαρχο Νέας Υόρκης, Μπιλ Ντε Μπλάσιο. Έτσι, πριν από μερικές ημέρες, όταν ο κ. Ντε Μπλάσιο άνοιξε τις πύλες του Grand Mansion για το κοινό, ο Delakas περίμενε υπομονετικά μέσα στο κρύο. Όταν μπήκε στο γραφείο του Δημάρχου, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια την περιπέτειά του. Λίγο αργότερα, ο κ. Ντε Μπλάσιο δεσμεύτηκε ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου το newsstand να περάσει νόμιμα στα χέρια του Jerry. Κάτι που, μια εβδομάδα αργότερα, έγινε πραγματικότητα.

ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ... ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥΣ

Όπως μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ, η Τρίτη 14 Ιανουαρίου ήταν μια πολύ διαφορετική ημέρα για τον Jerry ,αλλά και ολόκληρη την περιοχή. Ο ίδιος άνοιξε το newsstand, έστω κι αν δεν ήταν έτοιμος, αφού, λόγω έλλειψης προμηθειών, δεν είχε τίποτα να πουλήσει. Ήθελε, όμως, να στείλει το μήνυμα ότι ο... αγώνας δικαιώθηκε, γιορτάζοντάς το με τους φίλους του. Οι οποίοι, όπως αποδείχθηκε, ήταν χιλιάδες.

«Εδώ, οι άνθρωποι εμπιστεύονται στον Jerry ακόμη και τα κλειδιά του σπιτιού τους! Εάν, για παράδειγμα, κάποιος φίλος σου φτάνει στο αεροδρόμιο και έρχεται για να τον φιλοξενήσεις, εφόσον δεν είσαι σπίτι, αφήνεις τα κλειδιά σου στον Τζέρυ και του τα δίνει, όταν φτάσει, για να ανέβει επάνω. Είναι ένας άνθρωπος τον οποίο μπορείς να εμπιστευτείς», δηλώνει η Κέλυ Κινγκ, από τους ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό του Jerry και τον βοήθησαν να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Ντε Μπλάσιο. Κι αν σε μια μεγαλούπολη όπως η Νέα Υόρκη μπορεί κάποιος να σου εμπιστευθεί τα... κλειδιά του, μάλλον τον έχεις κερδίσει απόλυτα με την συμπεριφορά σου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

Μηλόπιτα: Η συνταγή που της έσωσε το σπίτι

Μια συνταγή μηλόπιτας της γιαγιάς της έσωσε το σπίτι Αμερικανίδας από κατάσχεση. Η Αντζελα Λόγκαν βρισκόταν σε δραματική κατάσταση καθώς ήταν άνεργη και δεν μπορούσε να πληρώσει το δάνειο του σπιτιού της που βρίσκεται στο Νιου Τζέρσεϊ. Η 56χρονη, που μεγάλωσε μόνη της τα τρία της παιδιά, έλαβε τελεσίγραφο τον Ιούλιο από την τράπεζα: ή πληρώνεις εντός δέκα ημερών 3.500 δολάρια ή χάνεις το σπίτι σου.
Οταν είδε ότι βρισκόταν ένα βήμα από το να χάσει το σπίτι, θυμήθηκε τη μηλόπιτα που της είχε μάθει η γιαγιά της. Αποφάσισε τότε να φτιάξει εκατό μηλόπιτες, να τις πουλήσει προς σαράντα δολάρια τη μία και έτσι να πληρώσει τα 3.500 δολάρια. Και επειδή ο χρόνος έτρεχε, άρχισε να δουλεύει με εξαντλητικούς ρυθμούς, ενώ παράλληλα διαφήμιζε τις μηλόπιτές της σε φίλους, ενορίτες της εκκλησίας και γείτονες. Ολοι βρήκαν την ιδέα της καταπληκτική, την υποστήριξαν και έτσι μέσα σε δέκα μέρες πούλησε τις μηλόπιτες και πλήρωσε την τράπεζα. Η τύχη της Αντζελα όμως δεν τελείωσε εκεί. Τοπική εφημερίδα δημοσί…

Ασφάλιση & Συντάξεις | Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Ερωτήσεις & ΑπαντήσειςΕίμαι υπάλληλος Γενικής Τράπεζας. Εχω 20 χρόνια υπηρεσίας. Ο πρώτος μου γιος γεννήθηκε το 1995, το δεύτερο παιδί το 1997, το τρίτο το 2003. Οταν συμπληρώσω τον 50ό χρόνο ηλικίας μου -γεννήθηκα το 1969- το τρίτο μου παιδί δεν θα έχει συμπληρώσει το 18ο έτος και θα θεωρείται ανήλικο. Αυτήν τη στιγμή έχω περίπου 5.600 ένσημα ΙΚΑ. Εάν έχετε την καλοσύνη να μου απαντήσετε: 1) Πότε δικαιούμαι να πάρω σύνταξη και σε ποια ηλικία; Τα παιδιά παίζουν ρόλο; 2) Μου είπαν ότι μόνο για το τρίτο παιδί δικαιούμαι έναν πλασματικό χρόνο ασφάλισης. Ισχύει αυτό και για τα άλλα παιδιά;

Μίχου Χαρίκλεια

Με βάση τον νέο ασφαλιστικό νόμο για να πάρετε σύνταξη με το καθεστώς που ισχύει για τις μητέρες ανηλίκων θα πρέπει να συμπληρώσετε στην περίπτωσή σας το 55ο έτος της ηλικίας σας. Σας συμφέρει βέβαια, εάν δεν έχει αλλάξει κάτι μέχρι τότε, να συμπληρώσετε 37 έτη ασφάλισης οπότε παίρνετε πλήρη σύνταξη ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Το γεγονός πάντως ότι θα έχετε ανήλικο παιδί κατά τη συμπλήρ…