Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέα Υόρκη: Δικαίωση για τον περιπτερούχο από την Κεφαλονιά

Νέα Υόρκη: Δικαίωση για τον περιπτερούχο από την Κεφαλονιά (Βίντεο)
Ειδικότερα, η ιστορία του 64χρονου Κεφαλονίτη είχε προκαλέσει συγκίνηση και κινητοποίηση τόσο στο Μανχάταν όσο και την ιδιαίτερη πατρίδα του.  Όπως είχε αναφερθεί και σε προηγούμενο ρεπορτάζ του New Greek TV, ο Delakas λειτουργεί το newsstand του Astor Place, στο Μανχάταν, τα τελευταία 26 χρόνια. Παρά το γεγονός, όμως , ότι κάτοικοι, εργαζόμενοι και χιλιάδες διερχόμενοι είχαν συνδυάσει το περίπτερο με την φιγούρα του Jerry, η άδεια δεν είχε βγει ποτέ απευθείας στο όνομά του: Αντιθέτως, δούλευε υπό ένα άτυπο καθεστώς υπεργολαβίας, καθώς αποτελούσε τον εκλεκτό των εκάστοτε νόμιμων ιδιοκτητών, οι οποίοι άλλαξαν τρεις φορές, λόγω θανάτου.

Όταν πέθανε ο τελευταίος κάτοχος της άδειας και ανοίχθηκε η διαθήκη, τα Δικαστήρια δεν έκαναν δεκτή την επιθυμία του να μεταβιβαστεί η άδεια στον Jerry, με αποτέλεσμα ο ίδιος να ξεκινήσει δικαστικό αγώνα. Αρχικά, δεν κατάφερε να υπερβεί το τυπικό του νόμου, με αποτέλεσμα τον Δεκέμβρη οι αρμόδιες υπηρεσίες να κατεβάσουν τα ρολά του περιπτέρου.

Έκτοτε, ξεκίνησε μια δυναμική αντίδραση, η οποία επεκτάθηκε στα media, το facebook και έφτασε να εκφραστεί ακόμη και μέσω ενός σύντομου ντοκυμαντέρ. Κοινή απαίτηση όλων ήταν το newsstand να επιστρέψει στα χέρια του άνθρωπού τους: Του Jerry. Για εβδομάδες, το newsstand παρέμενε κλειστό, και εκατοντάδες άτομα κολλούσαν στα ρολά χαρτιά με ζωγραφιές και μηνύματα συμπαράστασης στον συμπαθή ομογενή.

Πώς αντιμετώπισε την όλη κατάσταση ο Jerry; Κατά πολλούς, ξύπνησε μέσα του το... ελληνικό ένστικτο, αφού αποφάσισε να γνωστοποιήσει την περιπέτειά του απευθείας στον Δήμαρχο Νέας Υόρκης, Μπιλ Ντε Μπλάσιο. Έτσι, πριν από μερικές ημέρες, όταν ο κ. Ντε Μπλάσιο άνοιξε τις πύλες του Grand Mansion για το κοινό, ο Delakas περίμενε υπομονετικά μέσα στο κρύο. Όταν μπήκε στο γραφείο του Δημάρχου, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια την περιπέτειά του. Λίγο αργότερα, ο κ. Ντε Μπλάσιο δεσμεύτηκε ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου το newsstand να περάσει νόμιμα στα χέρια του Jerry. Κάτι που, μια εβδομάδα αργότερα, έγινε πραγματικότητα.

ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ... ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥΣ

Όπως μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ, η Τρίτη 14 Ιανουαρίου ήταν μια πολύ διαφορετική ημέρα για τον Jerry ,αλλά και ολόκληρη την περιοχή. Ο ίδιος άνοιξε το newsstand, έστω κι αν δεν ήταν έτοιμος, αφού, λόγω έλλειψης προμηθειών, δεν είχε τίποτα να πουλήσει. Ήθελε, όμως, να στείλει το μήνυμα ότι ο... αγώνας δικαιώθηκε, γιορτάζοντάς το με τους φίλους του. Οι οποίοι, όπως αποδείχθηκε, ήταν χιλιάδες.

«Εδώ, οι άνθρωποι εμπιστεύονται στον Jerry ακόμη και τα κλειδιά του σπιτιού τους! Εάν, για παράδειγμα, κάποιος φίλος σου φτάνει στο αεροδρόμιο και έρχεται για να τον φιλοξενήσεις, εφόσον δεν είσαι σπίτι, αφήνεις τα κλειδιά σου στον Τζέρυ και του τα δίνει, όταν φτάσει, για να ανέβει επάνω. Είναι ένας άνθρωπος τον οποίο μπορείς να εμπιστευτείς», δηλώνει η Κέλυ Κινγκ, από τους ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό του Jerry και τον βοήθησαν να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Ντε Μπλάσιο. Κι αν σε μια μεγαλούπολη όπως η Νέα Υόρκη μπορεί κάποιος να σου εμπιστευθεί τα... κλειδιά του, μάλλον τον έχεις κερδίσει απόλυτα με την συμπεριφορά σου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ.
Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης.
Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την …

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Ένα τετράτροχο ποδήλατο θαλάσσης, με τις ρόδες του να αγγίζουν σε διάμετρο περίπου το ενάμιση μέτρο η κάθε μία, ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσων έτυχε χθες να βρίσκονται στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Πολλοί το χαρακτήρισαν σαν «τρακτέρ της θάλασσας», λόγω του σχήματος των τροχών του, αλλά παρόλη την ογκώδη κατασκευή του εντυπωσίασε για την ευελιξία που κινήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και για την εύκολη χρήση του.
Ο Λαρισαίος εμπνευστής και κατασκευαστής του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε χθες τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευής του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στο…

Καλλιάνος: Στους 38°C η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Στους 38°C αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο...
Μάλιστα, ο ίδιος κάνει λόγο και για ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας.

Ολόκληρη η ανάρτησή του στο Facebook:

«Στους 38°C το Σ/Κ - Ενδείξεις για ισχυρότατο καύσωνα στα τέλη της άλλης εβδομάδας

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι θερμοκρασίες στις 5 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας τις προσεχείς ημέρες θα είναι οι ακόλουθες:

Αθήνα:
Πέμπτη: 34°C
Παρασκευή: 36°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 37-38°C

Θεσσαλονίκη:
Πέμπτη: 33-34°C
Παρασκευή: 33-34°C
Σάββατο: 36°C
Κυριακή: 35-36°C

Πάτρα:
Πέμπτη: 28-29°C
Παρασκευή: 30°C
Σάββατο: 31-32°C
Κυριακή: 32°C

Λάρισα:
Πέμπτη: 35°C
Παρασκευή: 37°C
Σάββατο: 37-38°C
Κυριακή: 36-37°C

Ηράκλειο:
Πέμπτη: 30°C
Παρασκευή: 32°C
Σάββατο: 32-33°C
Κυριακή: 32°C