Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Ο πρόεδρος είναι νορμάλ"

Σε ρυθμούς "πιπεράτους" κινείται η Γαλλία η οποία μπορεί να αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, ωστόσο μπορεί έστω και στα διαλείμματα να ασχολείται με την ερωτική ζωή του προέδρου της Φρανσουά Ολάντ

Βεβαίως μπορεί ο Ολάντ να απέφυγε πρόσκαιρα να μιλήσει για την ιδιωτική του ζωή, όμως έδωσε ραντεβού για εξηγήσεις πριν το επίσημο ταξίδι του στις ΗΠΑ, στις 11 Φεβρουαρίου. 

Βεβαίως τα γεγονότα τρέχουν και η φιλολογία περί εγκυμοσύνης της Γκαγέ ίσως αναγκάσουν τον γάλλο πρόεδρο να διαλέξει νωρίτερα "επίσημη αγαπημένη".

Λίγες ώρες μετά την εμφάνιση Ολάντ στους δημοσιογράφους το nooz επικοινώνησε με την εξαιρετική συνάδελφο Βασιλική Παπαδάκη που ζει στο Παρίσι προκειμένου να μας μεταφέρει τα παραλειπόμενα από την υπόθεση αυτή:

"Η συνέντευξη Ολάντ την Τρίτη ήταν προγραμματισμένη και δεν έγινε με αφορμή τη ροζ ιστορία του προέδρου. Και γι΄αυτό κυριάρχησαν τα οικονομικά θέματα. Ωστόσο, ήταν μια συνέντευξη στην οποίααναιρέθηκαν επισήμως από τον ίδιο σημαντικές προεκλογικές δεσμεύσεις του.

Πρώτον, ο Ολάντ ανακοινώνοντας τη μείωση των εισφορών για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες έκανε μία παραχώρηση στους επιχειρηματίες και στις νεοφιλελεύθερες απόψεις που απέρριπτε κατηγορηματικά προεκλογικά. 

Επίσης, ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι το πως χειρίζεται το θέμα της ανεργίας. Έτσι, παρότι ανακοίνωσε νέες θέσεις εργασίας, οι εκτιμήσεις είναι ότι η ανεργία θα κινηθεί ανοδικά την επόμενη χρονιά ενώ δεν έχει υλοποιηθεί η υπόσχεση για μείωση της ανεργίας το 2013. 

Και ο ίδιος το παραδέχτηκε ότι η προεκλογική υπόσχεση του για πάταξη της ανεργίας ήταν απραγματοποίητη. 

Και τόνισε: Ήταν λάθος μου να το υποσχεθώ; Ίσως. Αλλά αν δεν το είχα υποσχεθεί, τότε θα με κατηγορούσαν ότι δεν έχω στόχους!".

Πως αντιμετωπίζουν οι Γάλλοι πολίτες τον Ολάντ;

"Ποτέ Γάλλος πρόεδρος δεν είχε τόσο χαμηλή δημοτικότητα. Οι Γάλλοι δηλώνουν απογοητευμένοι από τον Φρανσουα Ολάντ. Και σε μεγάλη πλειοψηφία πιστεύουν ότι αποδεικνύεται κατώτερος των προσδοκιών τους.

Βεβαίως, πρέπει να πούμε ότι η αποκάλυψη της ροζ ιστορίας χάλασε τα σχέδια του Ολάντ ο οποίος είχε αποφασίσει να κάνει ένα βήμα καλής θέλησης προς τους επιχειρηματίες προκειμένου να κάμψει τις γκρίνιες τους. 

Επίσης, την προηγούμενη εβδομάδα είχε πάρει και μια μονάδα στη δημοτικότητά του. Τώρα, όμως η κατάσταση είναι ρευστή. 

Βεβαίως, 70% των Γάλλων είπαν ότι είναι ιδιωτική του υπόθεση και δεν θέλουν να την κρίνουν. Όμως αυτή είναι η πρώτη αντίδραση και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Επίσης, η αντιπολίτευση και κυρίως το κόμμα του Σαρκοζί, ενώ τις πρώτες μέρες κράτησαν απόσταση, τώρα πέρασαν στην αντεπίθεση κατηγορώντας τον ότι χειρίζεται την υπόθεση με ελαφρότητα με το να λέει ότι δεν αφορά κανέναν η ιδιωτική του ζωή. Δεν υπάρχει -λένε- ιδιωτική ζωή για έναν πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εξάλλου, να θυμίσουμε ότι ο Σαρκοζί έπαιζε με την ιδιωτική του ζωή και ο Ολάντ τον είχε κατηγορήσει γι΄αυτό. Και είχε δεσμευτεί ότι όταν θα γίνει πρόεδρος δεν θα δίνει τροφή για να ασχολούνται με την ιδιωτική του ζωή

Μάλιστα, εδώ καλλιεργείται φημολογία ότι οι αποκαλύψεις για τον Ολάντ προέρχονται από κύκλους του Σαρκοζί που τον είχαν στοχοποιήσει καθώς όπως -όλοι ξέρουν- ο πρώην πρόεδρος έχει ιδιαίτερες σχέσεις με κάποιους αστυνομικούς κύκλους. Λέγεται λοιπόν ότι ίσως διακριτικά παρακολουθούσαν τον Ολάντ κι έπεσαν πάνω στην ροζ ιστορία".

Θέμα ασφάλειας του προέδρου


"Βεβαίως πρέπει να σημειωθεί ότι έχει ανακύψει κι ένα σοβαρό πολιτικό πρόβλημα που το έθεσε ο Τύπος και δεν είναι άλλο από την ασφάλεια του Γάλλου προέδρου. 

Στην αρχή είπαν ότι πήγαινε με το σκουτεράκι, χωρίς συνοδεία. Μετά είπαν ότι τον παρακολουθούσαν διακριτικά δύο αστυνομικοί. 

Πώς λοιπόν οι αστυνομικοί που είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια του προέδρου της Δημοκρατίας δεν είδαν τους δημοσιογράφους που ακολουθούσαν και φωτογράφισαν τον Ολάντ; 

Κι επίσης υπήρχε κι άλλο πρόβλημα. Ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος. 

Στην αρχή ειπώθηκε ότι ήταν κάποιος που είχε σχέσεις με την κορσική μαφία. Μετά βγήκε ο ιδιοκτήτης και διέψευσε λέγοντας ότι δεν έχει καμία σχέση κι ότι απλώς είχε νοικιάσει το διαμέρισμα σε μια ηθοποιό, φίλη της Γκαγέ η οποία ήταν παλιότερα παντρεμένη με έναν Ρώσο ηθοποιό του οποίου κρατάει το όνομα. Ολόκληρο γαϊτανάκι! 

Πως λοιπόν η αστυνομία δεν είχε ελέγξει το πρόβλημα της ιδιοκτησίας; Και κυρίως πως δεν εντόπισαν αυτούς που τον φωτογράφιζαν; Θα μπορούσαν δηλαδή να είχαν και κάποιο όπλο και να τον σκότωναν. Οι αστυνομικοί-υποστηρίζεται-δεν θα είχαν καταλάβει τίποτα!

"Επίσης θέμα υπάρχει και με τη Βαλερί Τριερβελέρ, η οποία διατηρεί γραφείο με υπαλληλικό προσωπικό στο προεδρικό μέγαρο. Και τελικά τίθεται το εξής ερώτημα: Οι Γάλλοι φορολογούμενοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν και για την επίσημη αγαπημένη αλλά και και την κρυφή σύντροφο του Ολάντ; 

Πάντως, οι Γάλλοι δεν δείχνουν καμία συμπόνοια για την Τριερβελέρ. Τη μισούν και λένε "καλά να πάθει". Θεωρούν ότι πληρώνει με το ίδιο νόμισμα τις πράξεις της αφού κι εκείνη χώρισε τον Ολάντ από τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ."

Η νέα σύντροφος του γάλλου προάδρου πάλι δεν ήταν καμιά σπουδαία ντίβα αλλά πάντα στήριζε πολιτικά τον Ολάντ.

"Κανείς δεν ξέρει πως θα διαμορφωθεί τελικά η κοινή γαλλική γνώμη. Η γαλλική κοινωνία δεν είναι πουριτανική όμως επειδή υπάρχει η οικονομική κρίση κι επειδή θεωρούν ότι ο Ολάντ πρέπει να κάνει τα πάντα, να τα δώσει όλα για να ξεπεραστεί το πρόβλημα, όλοι έχουν την απορία: "Ρε φίλε εμείς καιγόμαστε κι εσείς θέλεις έρωτες;. Εδώ έχεις τόσες υποχρεώσεις, που βρίσκεις χρόνο να έχεις και τόσες κρυφές συναντήσεις;".

Βλέποντας πάντως τα σχόλια αναγνωστών στα social media υπάρχει ένα μεγάλο μέρος που γελάνε, που κοροϊδεύουν. Και μάλιστα υπάρχει το εξής: Το σλόγκαν για τον πρόεδρο Ολάντ ήταν "ο πρόεδρος νορμάλ, ο κανονικός". Και τώρα όλοι λένε: "Επιτέλους το απέδειξε ότι είναι νορμάλ, όπως όλοι οι Γάλλοι απατάει τις γυναίκες του".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Παπανδρέου – Το ωροσκόπιό του. Ένα μεγάλο αφιέρωμα, αστρολογικό και όχι μόνο!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το παλιό όμως ημερολόγιο.Αρα η ημερομηνία γέννησής του είναι 18/2/1919.Σημαντική πολιτική μορφή, άσχετα με το αν κάποιος ήταν οπαδός του ή όχι.Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου, επιφέροντας ΑΛΛΑΓΗ. Τα οράματά του ήταν συγκεκριμένα, διατυπώνοντάς τα με σαφή και κατανοητό τρόπο, προχωρώντας στην υλοποίησή τους με τρόπους φιλολαικούς και αποτελεσματικούς.Οι προοδευτικές δυνάμεις και η Αριστερά, οφείλουν στον Ανδρέα Παπανδρέου το γεγονός πως μπόρεσαν να εκφρασθούν, να καθορίσουν τις εξελίξεις, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Το 1980 για παράδειγμα, τα βιβλία των Νέων Ελληνικών στα σχολεία δεν εμπεριείχαν «Ρίτσο» και αρκούνταν στον «Ερωτόκριτο», πράγμα που άλλαξε εκείνοςαπαλλάσσοντας τα βιβλία από το χρώμα της διάκρισης. Σ' αυτόν οφείλεται η σημερινή μορφή της οργάνωσης των κομμάτων.Πλησίασε το λαό, με την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με αυτόν και την

O πωλών επί πιστώσει και ο πωλών τοις μετρητοίς

«Ήμουν κι εγώ στο κότερο...»

Με τους παίκτες του Παναθηναϊκού γιόρτασε χθες το βράδυ τα γενέθλια του ο Νίκος Πατέρας, στο πολυτελέστατο κότερό του «Adamas II». Ο νέος πρόεδρος του «τριφυλλιού» κάλεσε το ποδοσφαιρικό τμήμα στο... φτωχικό του, τους παρέθεσε δείπνο, παρακολούθησαν όλοι μαζί την αναμέτρηση του Ολυμπιακού εναντίον της Ανόρθωσης και τους μοίρασε δώρα. Ένα λευκό μπλουζάκι με φωτογραφία του κότερου μπροστά που από κάτω, ως λεζάντα, ανέφερε: «Ήμουν κι εγώ στο κότερο...»! Οι αφίξεις Πρώτος έφτασε στο κότερο ο Γιώργος Καραγκούνης (20:50) και ακολούθησαν αμέσως μετά οι Πετρόπουλος και Γκαλίνοβιτς. Στις 20:55 ήταν η σειρά του Χενκ τεν Κάτε και των συνεργατών του (Λεμ, Σνούι) και στη συνέχεια έφτασαν οι Μάτος, Χριστοδουλόπουλος, Γκάμπριελ και Σόουζα. Στις 21:00 έκανε την εμφάνισή του ο Νίκος Πατέρας και λίγη ώρα αργότερα μαζεύτηκαν και οι υπόλοιποι: Αναστασίου, Λεοντίου, Τζιόλης, Ζιλμπέρτο, Νίλσον, Μουν, Σιόντης, Μελίσσης, Καρνέζης, Νίνης, Βύντρα, Αντωνίου, Παπαβασιλείου, Αντωνιάδης, Ρουκάβινα Κλέιτον, Γκούμας